Чт, 2024-03-28, 10:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:51
Чому окупований Донбас ніколи не повернеться до складу України - письменник розповів
Інші останні Новини України

Окупований Донбас не повернеться до складу України, оскільки там не залишилося місцевого населення, які б цього прагнули.

Про це пише відомий український письменник Андрій Любка на сайті "Збруч". Любка порівнює ситуацію з Донбасом з такими містами, як Кенігсберг, Вроцлав, Познань, які не збираються возз’єднуватися з Німеччиною.

Так само, як і Косово з Сербією, Македонія з Грецією або Болгарією. Причина тут проста, і криється вона не лише в повазі до існуючих кордонів й ефемерного міжнародного права.

Причина ця – населення. Бо повертаються не території, а люди. Це вони вирішують, це за них іде боротьба. І часом вони можуть смужку кордону кудись перетягнути разом з собою, а інколи рухаються самі чи примусово, ніяких границь не змінюючи, – вважає письменник.

За його словами, Донбас вже ніколи не повернеться в склад України, навіть якщо Україну і вдасться реформувати і підвищити якість житті.

"Він повернеться в Україну? Дзуськи. Він не повернеться, бо там уже нікому повертатися. В Україну переїхали понад мільйон переміщених осіб з окупованих території. Мільйон!

Перегляньте результати виборів на цих територіях за останні кільканадцять років – сумарно стільки голосів за умовно проукраїнські партії там ніколи не набиралося", – пояснює Любка.

За словами письменника з окупованого Донбасу вже давно виїхала інтелігенція, проукраїнські патріоти й активісти, люди, що відчували для себе загрозу в "рускому мірі".

Саме вони мали би стати тією рушійною силою, щоб повернула би Донбас. Проте вони вже давно в Україні, на відміну від самої території Донбасу і населення, що там лишилось.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 634 | Додав: adminA | Теги: письменник, україна, окупований Донбас | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]