Чт, 2024-04-18, 05:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:18
Чому українські продукти дорожчі за імпортні - Присяжнюк
Інші останні Економічні новини

Ситуація на українському ринку, коли імпортні продукти виявляються дешевшими за вітчизняні, пов'язана з умовами договору про вступ України до Світової організації торгівлі (СОТ), заявив міністр Мінагропроду Микола Присяжнюк.

"У нас є зобов'язання про регулювання імпорту, тобто він у нас вільний. Зрозуміло, що в деякій мірі це дає можливість приходити на наші ринки закордонній продукції, оскільки там існує дотація експорту. На превеликий наш жаль, цей договір підписаний так, що ми не маємо можливості дотувати власний експорт", - сказав міністр.

Водночас, за словами чиновника, щоб зробити українські продукти дешевшими, сільгоспвиробники повинні залучати нові технології.

"Наше завдання сьогодні - залучати нові технології та здешевлювати вартість власної продукції, а також вирішувати питання з ринками збуту", - сказав він.

Нагадаємо, 26 квітня цього року повідомлялось, що через різке падіння попиту в Росії на українські тепличні овочі вітчизняні виробники почали за кордоном продавати їх дешевше, ніж власному населенню.

Для внутрішніх споживачів оптові ціни тепличних комбінатів, приміром, на томати на 4-5 грн/кг вищі тих, за якими вони продають ці ж помідори росіянам. І якщо на експорт томати відвантажують сьогодні по 17 грн/кг, то для українців їхня оптова відпускна ціна щонайменше 21-22 грн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1193 | Додав: adminA | Теги: Присяжнюк, імпортні, українські продукти дорожчі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]