Пт, 2024-04-19, 12:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:31
"Чорнобильці" й надалі голодують, мітингують і штурмують ПФ
Інші останні Офіційні новини

Мітинг інвалідів-"чорнобильців", в якому беруть участь близько 500 осіб, відбувається у понеділок біля будівлі обласного управління Пенсійного фонду Донецької області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За даними одного з активістів громадської організації "Чорнобиль-Єдність" Володимира Сумарокова, на сьогодні голодують понад 40 осіб.

"До вечора буде більш точно відомо, бо хтось вже відмовився від голодування, а хтось тільки розпочинає", - сказав він.

За даними Сумарокова, двох голодувальників у понеділок забрала швидка допомога з високим тиском і фізичним виснаженням.

Ще двоє "чорнобильців" відмовилися від госпіталізації.

Як повідомляє "5 канал", крім двох госпіталізованих, медики готові направити в Старобешівську клініку ще п'ятьох. Крім того, за інформацією телеканалу, протягом дня в клініку може потрапити ще до двох десятків людей, які припиняють голодування за станом здоров'я.

При цьому організатори акції не мають наміру припиняти голодування і замість вибулих за станом здоров'я в намет, де голодують "чорнобильці", приходять нові. Таким чином, загальне число протестантів - близько 50 - не змінилося, оскільки кількість місць у наметах обмежена.

Перед присутніми виступив народний депутат Олег Ляшко. Встановлено також намет, в якому роздають агітаційні матеріали від Ляшка, встановлені прапори "Радикальної партії Олега Ляшка".

Як повідомлялося, "чорнобильці" домагаються виплати в повному обсязі пенсій за судовими рішеннями.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що уряд України розглядає можливість збільшення пенсії ліквідаторам Чорнобильської аварії - інвалідам I групи до 4 тис грн з 2012 року. "Рішення має бути справедливим, і ми таке рішення знайдемо, піднімемо пенсію "чорнобильцям"-ліквідаторам - інвалідам I-III груп, потім підемо далі. "Чорнобильцям"-ліквідаторам - інвалідам I групи - приблизно 4 тис грн, іншим групам - 3 тис грн наступного року", - сказав він 18 листопада під час відвідин Київського центру радіаційного захисту від наслідків Чорнобильської катастрофи в п'ятницю, 18 листопада.

Азаров підкреслив, що для уряду всі "чорнобильці" рівні, і буде несправедливо, якщо деякі з них за рішенням судів отримуватимуть пенсію від 8 до 30 тис грн, а решта - на рівні 2 тис грн.

У Львові "чорнобильців" з допомогою міліції виштовхали з будівлі Пенсійного фонду

"Чорнобильці" і активісти Всеукраїнської акції "Вперед!" увійшли до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, незважаючи на заблокований вхід, повідомив один з лідерів Всеукраїнської акції "Вперед!" Руслан Секела.

За його словами, в понеділок, коли перші учасники акції протесту прийшли до будівлі Пенсійного фонду, їх силою виштовхали на вулицю працівники установи і правоохоронці, а двері закрили колодкою.

"Ми сьогодні бачимо, що керівництво Пенсійного фонду вигнало "чорнобильців" і ліквідаторів, більшість з яких хворі люди, на мороз. Вони свідомо створили пікетникам нелюдські умови, щоб відбити всіляке бажання відстоювати свої права", - цитує слова Секела прес-служба акції "Вперед!". Він зазначив, що представники влади обмежили доступ до державної установи, яке мало б захищати громадян, а не боротися з ними.

Невідомі обстріляли машину помічниці Ляшка по дорозі в Донецьк

Депутат і керівник Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що невідомий стріляв по машині, в якій його помічниця Валентина Величко їхала в Донецьк, повідомляє газета "Сегодня".

"Слава Богу, всі живі-здорові. Лише пробито заднє скло машини. Намагаючись залякати мою команду, влада не гребує жодними методами", - написав Ляшко.

Як заявив нардеп, за кермом машини сидів син його помічниці, її везли в Донецьк до самого Ляшка, де він 21 листопада проводить акцію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1355 | Додав: nowyny | Теги: Мітинг інвалідів чорнобильців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]