Пт, 2024-03-29, 03:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:23
"Чорнобильці" хочуть відставки Януковича
Інші останні Політичні новини

"Чорнобильці", які далі голодують у Донецьку, вважають, що президент Віктор Янукович має піти у відставку. Про це заявив представник ініціативної групи "чорнобильців" Василь Лабунін, пише "Донецк.Комментарии".

За його словами, у п'ятницю знову ніхто з представників влади не вийшов на контакт з протестувальниками.

"Ні з Азаровим, ні з Януковичем нам не обіцяють ніяких зустрічей. Може, Азаров після того, як став іудеєм, вважає, що можна так поводитися з людьми. Але у людей вже переповнена чаша терпіння", - зазначив він.

"За великим рахунком, Янукович повинен після цього піти у відставку. Те, що ми його тут обрали, стало нам уроком на все життя", - заявив Лабунін.

Він також додав, що донецькі "чорнобильці" отримали телеграму зі Львова та з Дніпропетровська.

"Люди нам пишуть і підтримують. Ми хочемо, щоб до наших вимог приєдналися й інші пільгові категорії, вчителі і бюджетники", - підкреслив "чорнобилець".

Як відомо, у Донецьку продовжують голодувати 43 "чорнобильці".

Харківські "чорнобильці" 29 листопада візьмуть участь у всеукраїнській акції протесту, що відбудеться перед Верховною Радою.

За словами голови Харківського громадського об’єднання інвалідів Чорнобиля "Чорнобильський Спас" Бориса Короткова, з Харкова на акцію протесту поїде понад 100 "чорнобильців".

Вони вимагатимуть відставки президента Януковича, прем’єр-міністра Азарова та розпуску парламенту, повідомляє УНІАН.

У п’ятницю у Харкові представники чорнобильських організацій продовжують пікетувати обласне управління Пенсійного фонду з вимогою виконати рішення судів про призначення та перерахунок пенсій.

Близько 150 "чорнобильців" зібралися біля приміщення Держпрому, у якому розташоване Головне управління ПФУ в Харківській області.

Працівники міліції поки що не пускають "чорнобильців" до актової зали управління Пенсійного фонду.

Коротков зазначив, що керівництво Харківської облдержадміністрації не змогло домогтися від центральної влади необхідних для виплат пенсій коштів.

Нагадаємо, у Харкові 15 листопада близько 300 представників чорнобильських організацій зайшли до приміщення обласного управління Пенсійного фонду України з вимогою виплатити їм пенсії у розмірах, передбачених законодавством та згідно з рішеннями судів.

Учасники акції протесту заявили, що перебуватимуть у приміщенні відомства, доки влада не виконає їхніх вимог.

З початку 2011 року судами України ухвалено рішення про стягнення з органів Пенсійного фонду коштів на користь 2,5 млн пенсіонерів, зокрема, "чорнобильців" і дітей війни. Усього за 10 місяців з рахунків ПФУ стягнуто за рішеннями судів 5,9 млрд грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1193 | Додав: nowyny | Теги: чорнобильці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]