Сб, 2024-04-20, 03:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:07
"Чорнобильці" кулаками відстоюють свої пільги і обіцяють "народний гнів". ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

"Чорнобильці" вдруге за день пішли на активний штурм Верховної Ради. Натовп намагалися зупинити близько сотні правоохоронців, однак "чорнобильці" витіснили "Беркут" з-під дверей парламенту.

Почалися сутички впритул до дверей Верховної Ради. Дехто з "чорнобильців" пішов урукопаш на "беркутівців". Скандування "Ганьба" стало ще більш активним.

Як зрозуміло з дій та вигуків керівників "Беркуту", вони очікують підкріплення, зауважує "Українська правда".

Але кілька локальних сутичок учасників акції з міліцією закінчилися на користь останньої. Правоохоронці розсікли живі ланцюги "чорнобильців", відтіснивши їх на кілька метрів до центру площі від входу в будівлю Верховної Ради, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому мітингувальники вигукували на адресу бійців "Беркута" і представників влади, що справжній "народний гнів" вони побачать 3 листопада, коли до Києва приїдуть воїни-афганці, які також виступають проти скасування їхніх пільг.

До протестувальників вийшли депутати з опозиції, які намагаються втихомирити натовп. Вони, зокрема, стверджують, що в бюджеті немає грошей на виконання вимог "чорнобильців", але у сесійній залі є люди, які захищають їхні інтереси.

Однак, за словами опозиціонерів, центр прийняття рішень знаходиться на Банковій та Грушевського.

У відповідь "чорнобильці" вигукували: "Банду геть" і вимагали не робити політики на проблемах пересічних людей.

Нагадаємо, біля будівлі українського парламенту 1 листопада зібралися близько двох тисяч учасників акції протесту проти скасування пільг ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Мітингувальники перекинули паркан, який оперізує площу перед будівлею українського парламенту, і пробилися до стін Верховної Ради.

Міліція не особливо перешкоджала їм, але попередила, що в разі спроб мітингувальників штурмувати входи до парламенту міліція застосує спецзасоби задля розчищення площі перед Радою.

У фракції Партії регіонів називають провокацією акцію "чорнобильців", а депутати від опозиції мало не побилися за право провести представників мітингувальників на переговори до спікера ВР.

Нагадаємо, "чорнобильці" вимагають виконати рішення судів про призначення пенсій, погашення заборгованості з виплат компенсацій і поточних пенсій, а також порушити кримінальні справи стосовно винних у невиконанні рішень судів про призначення "чорнобильцям" пенсій.

Напередодні, 31 жовтня, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Верховна Рада до кінця цього пленарного тижня розгляне закон про скасування пільг ветеранам і ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

20 жовтня Верховна Рада зняла з розгляду законопроект про вповноважування Кабінету міністрів установлювати порядок компенсацій пільговикам. Уранці того ж дня близько 200 представників Федерації профспілок і чорнобильців зібралися біля будівлі парламенту з вимогою підвищити передбачені соціальні стандарти й гарантії в держбюджеті на 2012 рік і не допустити скорочення пільг.

У вересні воїни-афганці та "чорнобильці" знесли огорожу під Верховною Радою і штурмували будівлю. Учасники акції прорвали міліцейський кордон і з криками "Ганьба!" оточили саму будівлю парламенту.

Раніше повідомлялось, що влада скасує пільги 16 категоріям громадян, з-поміж них ветеранам ВВВ, "чорнобильцям" та дітям війни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1249 | Додав: nowyny | Теги: чорнобильці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]