Пт, 2024-03-29, 03:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:55
Чорнобильську зону священики Київського Патріархату відвідали та помолилися за жертв аварії на ЧАЕС
Інші останні Релігійні новини

24 квітня 2014 року настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Неопалима Купина» Української Православної Церкви Київського Патріархату, що будується на території Пожежно-рятувальної частини № 33 у місті Боярка, протоєрей Павло Найденов та другий священик храму єрей Максим Кравчук взяли участь у пам’ятних заходах, присвячених вшануванню героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС на запрошення Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Київській області.

Разом з ветеранами Пожежної охорони, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, - священики відвідали знакові і пам’ятні місця, молитовно пом’янули тих ліквідаторів, хто вже відійшли у вічність і віддали шану героїчному подвигу пожежних, які взяли на себе перший і найважчий удар катастрофи.

У своїй проповіді після панахиди на території Чорнобильської атомної електростанції протоєрей Павло підкреслив Євангельське значення вчинку тих пожежних, які були на бойовому чергуванні у ніч з 25 на 26 квітня 1986 року. Молоді хлопці, виконуючи свій обов’язок, ціною власного життя врятували не тільки Київ і область від катастрофи, а й без перебільшення усю Європу.

Сергій Окатов - заступник начальника Головного управління ДСНС України у Київській області по зоні відчуження та зоні безумовного (обов`язкового) відселення, наголосив на важливості пастирської опіки для пожежних, які несуть відповідальну і важку службу, яку зазвичай ніхто не бачить у спокійний час, але яка виявляється у кожній критичній ситуації. У своєму слові протоєрей Павло Найденов підкреслив, що для священика є честю бути пастирем і служити поряд з тими людьми, які обрали у своєму житті професію «рятівника». Про це повідомляє прес-служба Київської Патріархії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: жертв аварії, Чорнобильську зону, священики Київського Патріархату, ЧАЕС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]