Пт, 2024-04-19, 07:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:10
Чубаров - "Кримськотатарський" військовий підрозділ може бути сформовано лише у складі ЗСУ або МВС України
Інші останні Новини з регіонів України

Ініціатива лідерів кримських татар щодо створення спеціального військового підрозділу нині вивчається в різних штабах, повідомив лідер меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров.

"Проте вже сьогодні можна стверджувати, що: цей військовий підрозділ не буде ні мононаціональним, ні монорелігійним, але ці чинники будуть ретельно враховані в організації служби і дозвілля особового складу", - написав Чубаров на своїй сторінці у Фейсбук.

Крім того, лідер меджлісу кримськотатарського народу повідомив, що "цей підрозділ буде сформований у складі ЗСУ або МВС України з усіма наслідками", зокрема що стосуються матеріального і військового забезпечення.

Чубаров запевнив, що ініціатори такого військового підрозділу не зверталися і не планували звертатися до іноземних держав з проханнями сприяти в його забезпеченні.

Чубаров пояснив, що постійне спілкування з бійцями, які пройшли через горнило АТО, аналіз бойового досвіду добровольчих батальйонів, у складі яких служили громадяни України різних віросповідань, дозволив виступити з ініціативою формування у складі ЗСУ або МВС України військового підрозділу, в якому могли би бути забезпечені елементарні умови, що враховують деякі чинники. "Наприклад, включення до складу військового підрозділу духовних осіб різних віросповідань, дотримання відомих вимог до армійської їжі (халяль/кошер), уведення "сухого закону", - написав він.

Крім того, зазначив Чубаров, аналіз досвіду добровольчих батальйонів переконує в тому, що наявність особливих мотивацій серед бійців також має особливу роль в підвищенні їх боєздатності.

Раніше національний лідер кримських татар, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат (фракція "Блок Петра Порошенка") Мустафа Джемілєв заявив про намір створити військовий підрозділ у Херсонській області, на кордоні з Кримом.

"На кордоні Криму ми хочемо створити військовий підрозділ, він входитиме до складу ЗСУ і буде підпорядкований Міністерству оборони України. Але можливості України обмежені. Є питання з облаштуванням місця перебування, обмундируванням, озброєнням, харчуванням військових тощо, бракує можливостей для отримання військового досвіду і освіти, медичних послуг. На порядку денному - усі ці витрати", - розповів він агентству QHA за підсумками візиту до Анкари 16-17 грудня.

Кримськотатарський батальйон виконуватиме завдання поставлені Генштабом, але основне завдання - охорона кордону Криму в самому Криму. Про це заявив один із координаторів блокади Криму, власник телеканалу ATR Ленур Іслямов. У кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана будуть служити 560 осіб. Батальйон очікує присвоєння номера військової частини і вже отримує волонтерську допомогу, а Міноборони Туреччини передало 250 комплектів військової форми.

Нагадаємо, що минулих вихідних Іслямов анонсував створення кримськотатарського батальйону, який увійде до лав ЗСУ. Як відомо, Іслямов є одним з координаторів громадянської блокади Криму, організованою кримськими татарами і цивільними активістами, у тому числі "Правим сектором". Окупанти в Криму заочно звинуватили його в диверсійної діяльності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: МВС України, Чубаров, зсу, кримськотатарський військовий підро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]