Вт, 2024-04-23, 08:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:33
Чужими руками: Янукович випустить Тимошенко за кордон, якщо Рада дозволить
Інші останні Політичні новини
Президент України Віктор Янукович вважає, що Верховна Рада може ухвалити рішення про можливість лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном та обіцяє підписати такий закон.

"Нині політичні сили, які представлені в парламенті, підготували законопроект, який дасть змогу вирішити це завдання. Сьогодні в Україні немає закону, який дозволив би Тимошенко виїхати за кордон. Як тільки це питання в парламенті буде вирішено, і у мене на стіл ляже цей закон, тоді буде питання до президента. Звісно, якщо парламент ухвалить цей закон, я його підпишу", - сказав він журналістам у Світлодарську (Донецька обл.) у четвер, 17 жовтня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Далі, які там будуть механізми... Швидше за все, це буде суд, який прийматиме рішення про порядок виїзду, збереження якихось гарантій", - пояснив президент.

Нагадаємо, 4 жовтня захисник Тимошенко Сергій Власенко зачитав заяву своєї підзахисної про те, що вона приймає пропозицію екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського та екс-президента Європарламенту Пета Кокса про лікування в Німеччині. Спостерігачі від Європарламенту відвідали Тимошенко в харківській лікарні 3 жовтня.

У той же день Кокс і Кваснєвський подали президенту Віктору Януковичу клопотання про помилування Тимошенко.

Пізніше, 14 жовтня, екс-прем'єрка погодилася на помилування без повної реабілітації.

Якщо опозиція внесе до Верховної Ради законопроект щодо "справи Тимошенко", то президент не буде накладати на нього вето, а Партія регіонів за цей документ проголосує. Про це 14 жовтня заявив народний депутат України (фракція ПР) Вадим Колесніченко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: Рада дозволить, чужими руками. Янукович, Тимошенко за кордон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]