Вт, 2024-04-16, 22:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:00
Ціна на картоплю через посуху взимку зросте на 30%
Інші останні Економічні новини
Нинішньої зими ціна на картоплю зросте на 25-30%, зважаючи на те, що основна кількість цього продукту вирощується в одноосібних селянських господарствах, повідомляє УНН, приводячи коментар голови Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Івана Томича.

Експерт прогнозує, що нинішній рік буде середнім щодо врожаю картоплі в Україні. "Урожаю, який був минулого року, не буде. За попередніми прогнозами, нинішній урожай буде на 30% нижчим, ніж торік. Але немає серйозної загрози щодо забезпечення цим продуктом внутрішнього ринку", – запевнив він.

Зважаючи на те, за словами Томича, що майже 98% картоплі в нашій державі вирощують особисті селянські господарства, то можна очікувати, що її вартість буде зростати.

"Ціна на картоплю може зрости взимку десь на 25-30%. Але вартість цього продукту однозначно не підвищуватиметься до жовтня", – переконаний фахівець.

Раніше президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Микола Миркевич висловлював побоювання, що у цьому році ринок картоплі обвалюється через низьку ціну на цей продукт.

"У цьому році ринок картоплі обвалюється – уже зараз ціна на картоплю впала. І якщо ми її не підтримаємо та не захистимо ринок, то на наступний рік матимемо те, що коїться зараз із молоком", – наголосив він.

Миркевич також зазначив, що в будь-якому супермаркеті крохмаль, вироблений з картоплі, коштує в межах 35 грн за кг, а вартість картоплі на сьогодні є низькою.

Як відомо, у Міністерстві аграрної політики та продовольства України прогнозували, що цьогорічний урожай картоплі буде дещо більший, ніж торік.

Зазначимо, що за даними соціальних замірів, за 2011 і 2012 рік в Україні зросла частка тих, хто витрачає на харчування понад 60% свого бюджету (44,1% в 2012 році проти 42,8 в 2011).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1092 | Додав: adminA | Теги: зросте на 30%, картоплю, посуху ціна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]