Чт, 2024-03-28, 19:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:04
Ціна на нафту і російський рубль через Грецію падає
Інші останні Новини Європейського Союзу

Ціни на нафту знижуються, оскільки Греція ввела контроль за рухом капіталу після відмови кредиторів продовжити програму фінансової допомоги. Російський рубль впав до мінімуму трьох тижнів.

Про це пише Reuters.

До 9.00 ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,86 долара до 62,4 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,97 долара до 58,66 долара.

Побоювання інвесторів, що Греція вийде з єврозони, викликали падіння курсу євро до місячного мінімуму і спад на фондових ринках Азії.

"Що стосується ринку нафти, ймовірні наслідки викличуть його зниження. Якщо ситуація не вирішиться, інвестори втратять упевненість", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Рубль значно подешевшав при відкритті біржових торгів понеділка через загрозу дефолту Греції та виходу країни з єврозони.

Проти рубля грають купівля валюти Центробанком, а також сезонний попит на валюту, при цьому податковий період, під який проходили продажі експортної валютної виручки, завершується в понеділок сплатою податку на прибуток.

Рубль подешевшав у парі з доларом до позначки 55,77 вперше з 9 червня, до 10.10 котирування долар/рубль розрахунками "завтра" на Московській біржі були поблизу 55,5, на 1,3% вище попереднього закриття.

До цього часу пара євро/рубль оцінювалася в 61,46 рубля, на 0,4% вище попереднього закриття.

Греція повинна була виплатити близько 1,5 млрд євро МВФ 5 червня. Афіни провели останнє погашення в сумі близько 750 млн євро, спустошивши резервні рахунки у Фонді, і нещодавно заявили, що сплатити борг у червні не зможуть. В уряді Греції заявили, що більше не можуть йти на поступки в переговорах з кредиторами, і зазначили, що міжнародні структури повинні взяти на себе відповідальність за остаточний результат.

В ЄС були негативно здивовані кроком, який зробив грецький уряд, висунувши на всенародний референдум 5 липня питання щодо прийняття країною умов міжнародних фінансових кредиторів.

Єврогрупа припинила програму фіндопомоги Греції.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: ціна на нафту, російський рубль, Греція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]