Чт, 2024-03-28, 16:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:21
Ціни на соціально важливі товари в Україні зростають. Найбільше подорожчали рис та цукор
Інші останні Економічні новини

Вартість більшості соціально значущих товарів в Україні у період 10-14 серпня підвищилась у середньому на 0,1-1,6%. Про це свідчать дані моніторингу Мінекономрозвитку, передає "Укрінформ".

За даними відомства, найбільше подорожчали рис (1,6%), цукор (1,2%), картопля нового врожаю (1,1%), гречані крупи та яйця 1-2 категорії (0,7%), сметана жирністю 15% (0,3%), борошно вищого ґатунку та сало (0,2%), яловичина, свинина, курячі тушки, масло вершкове (жирністю 72-73%) та бензин марки А-95 (0,1%).

Цінники на хліб пшеничний (з борошна вищого ґатунку), житній та житньо-пшеничний, макаронні вироби, варені ковбаси першого ґатунку, молоко (жирністю 2,5%), м'який сир (жирністю 9%), соняшникову олію та дизельне пальне залишалися незмінними. Доступнішими стали ріпчаста цибуля (-4,6%), морква (-2,3%) та капуста (-1,9%).

Як відомо, моніторинг середніх цін на соціально значущі товари регулярно проводиться в обласних центрах України, містах Білій Церкві, Севастополі та Сімферополі.

Нагадаємо, наприкінці липня міністерство сільського господарства США підвищило прогноз інфляції на харчові продукти з 2,5% до 3,5% в 2012 році, а також з 3% до 4% в 2013 році, що є найвищим показником з початку світової фінансової кризи 2008 року (5,5%).

Раніше у центрі новин Організації Об'єднаних Націй повідомили, що посуха в Україні, США, Росії та Казахстані та безперервні дощі в багатьох країнах Європи призведуть до зростання цін на харчові продукти.

Украй несприятливі погодні умови призвели до того, що українські аграрії збирають дуже малі врожаї зернових. Через це восени ціни на продукти підскочать, знизиться експорт і зросте тиск на гривню.

"Спекулянти підняли голови, але, незважаючи на прогнози високої ціни на зерно нинішнього року, ціни на хліб, молоко, масло та інші продукти харчування в Україні не зростуть, на відміну від ситуації з неврожаєм в 2003 і 2010 роках. У держави є великі запаси продовольства та зерна, якими буде забезпечуватися український ринок", - заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1120 | Додав: adminA | Теги: Україні, рис та цукор, ціни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]