Пт, 2024-04-19, 13:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Цінні ікони кінця XVII ст вкрали з храму на Львівщині. ФОТО
Інші останні Релігійні новини

В последние годы все большее количество украинцев, как впрочем и жителей других стран мира, очень часто посещают Северную столицу России. Именно поэтому гостиница Санкт-Петербург в Санкт-Петербурге практически не имеет свободных номеров. Однако, чтобы не потерять возможность в ней остановится, то советуем вам заранее забронировать себе номер с помощью всемирной сети Интернет. В частности, сделать это выгоднее и удобнее всего на сайте hotelspb.ru.


Невідомі викрали чотири ікони кінця XVII ст з іконостасу храму в селі Волиця-Деревлянська Львівської області, які належать пензлю відомого іконописця Галичини Івана Рутковича.

Як повідомляє творче об'єднання "Кактус", ці ікони є класикою українського іконопису, з погляду культурної цінності "вони безцінні", передає Інтерфакс-Україна.

У секторі громадських зв'язків ГУ МВС у Львівській області підтвердили, що 7 січня до міліції звернулася мешканка зазначеного села із заявою про те, що з місцевого храму вкрадено чотири ікони. Зловмисники зняли навісний замок, пробралися в храм, в якому немає охоронної сигналізації, й вкрали ікони.

Водночас у міліції поки що не підтверджують факту, що вкрадено саме ікони пензля І.Рутковича, а очікують результату відповідної експертизи.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка з проникненням), проводяться оперативно-розшукові заходи для затримання зловмисників.

Автором іконостасу храму Різдва Христового в селі Волиця Деревлянська є Руткович - один із найвідоміших іконописців Галичини XVII століття.

Він жив переважно в Жовкві, де створив іконостас в церкві Різдва Христового. Також повністю або частково збереглися іконостаси, створені іконописцем у Волиці Добрянській і Волі-Висоцькій.

За оцінками мистецтвознавців, жовківський іконостас є вершиною розвитку класичного українського іконостасу XVII століття.

Кілька днів тому під Києвом затримали викрадачів цінних ікон.

У результаті обшуків вдома у одного із затриманих і в майстерні, де реставрували ікони, тернопільські оперативники вилучили 56 раритетів.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 2443 | Додав: adminA | Теги: селі Волиця-Деревлянська, ікони | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]