Чт, 2024-04-18, 18:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:20
Цього року приїде в Маріуполь всеукраїнський фестиваль "Червона рута"
Інші останні Культурні новини

Цього року у вересні Маріуполь прийме всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики "Червона рута". Про це заявив виконавчий директор фестивалю Мирослав Мельник, передає "Громадське радіо".

За словами Мельника, мета проведення фестивалю в Маріуполі - підтримка місцевого населення, утвердження українського духу в місті, залучення місцевої творчої молоді до роботи в українському шоу-бізнесі.

"Конкурсанти готові до цього. Це 25 учасників, серед яких представники Донецької, Луганської областей та Криму. У фіналі зберуться всі переможці з усіх обласних центрів. Їх буде 350 в різних жанрах", - сказав Мельник.

Він також додав, що "є підтримка Міністерства культури, але тільки у вигляді методичної допомоги. Ми шукаємо можливості, де ми вийдемо на те, що нам допоможуть, і думаємо, що інфраструктура міста піде на те, щоб теж допомогти".

Як відомо, "Червона рута" - це регулярний український музичний фестиваль, проводиться з 1989 року.

Відзначимо, в серпні 2015 в місті Коростені Житомирської області відбудеться перший фестиваль авторської військово-патріотичної пісні "Загартовані вогнем". Ініціатором проведення фестивалю став заступник комвзводу батальйону "Донбас" Ігор Чайковський з позивним "Артист".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: Маріуполь, всеукраїнський фестиваль червона ру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]