Сб, 2024-04-20, 18:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:35
Цьогоріч новорічний відпочинок у Європі здорожчав на 60-70%
Інші останні Туристичні новини

Через різкі зміни на валютному ринку новорічно-різдвяний відпочинок у Європі здорожчав на 60-70%. Ціновий фактор позначився на виборі українців: цього сезону кількість співвітчизників, які святкуватимуть за кордоном, скоротиться більше ніж удвічі.

Замість іноземних турів все більше громадян обирають відпочинок у львівських Карпатах та Одесі. Про це у коментарі УНН повідомив директор Центру туристичної інформації Володимир Царук.

Він зауважив, що цього сезону у туристичній галузі склалася доволі “позитивна патріотична тенденція”. Адже через суттєве здорожчання відпочинку за кордоном значна частина туристів залишиться на свята в Україні, що, у свою чергу, помітно пожвавить внутрішній туризм.

“Чимало українців обирають на свята поїздки на гірськолижні курорти у львівських Карпатах, а також у санаторії на Закарпатті. Ті, хто раніше любив зустрічати Новий рік у Криму, цього сезону подадуться до інших південних міст, переважно до Одеси. Варто зазначити, що особливо українці полюбляють тематичні святкові події. Наприклад, багато людей відвідає фестиваль вина в Ужгороді, свято Маланки у Чернівцях і одне зі свят на Маланки, що проходить на Тернопільщині”, — розповів В.Царук.

За словами експерта, внутрішній туризм за рік мав несуттєве здорожчання — на 10-12%.

“Відпочинок у країні дорожчає, але не такими великими темпами, як за кордоном... Здорожчання маємо десь на рівні 10-12%. На деяких внутрішніх базах відпочинку доба подорожчала на 50-80 грн. Та ціни підняли далеко не всі, а переважно лише найбільш популярні і розкручені заклади. До того ж паралельно є багато різних економ-варіантів. Та середня ціна відпочинку із харчуванням на сьогодні складає 250 грн. Ця ціна дуже помірна”, — зазначив він.

Водночас новорічно-різдвяні святкування за кордоном здорожчали на порядок. Особливо ціновий стрибок відчувається на європейських напрямках.

“Приблизно на 60-70% здорожчав зимовий відпочинок на європейських напрямках. Однак деякі туроператори, зокрема зі Словаччини та Болгарії, розробляють спеціальні бюджетні пропозиції”, — зазначив він.

За словами експерта, через це потік українських туристів до Європи цього року скоротиться більше ніж удвічі.

“Зміни валютного курсу суттєво вдарили по ринку. На сьогодні десь на 60-70% очікується менше чартерних рейсів і тих, хто буде їхати за кордон, особливо на європейські напрямки. Єгипет менше постраждав, бо ціна пропозицій подається у доларах, а не євро. Тому очікується, що потік українських туристів на відпочинок до Єврозони скоротиться на 60-70 % , до Єгипту — на 40-50%. Додам, що навіть, пори кризу, люди хочуть моря і сонця”, — зазначив В.Царук.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: 60-70%, Європі, новорічний відпочинок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]