Чт, 2024-03-28, 17:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:47
Cуд лишив під вартою підполковника Янішевського
Інші останні Кримінальні новини

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою для підполковника спецпідрозділу "Беркут" Олега Янішевського, повідомляє 28 червня 2015 року українська служба "Радіо Свобода". Суд залишив Янішевського під вартою до 20 серпня.

26 червня Генпрокуратура повідомила про затримання підполковника міліції - заступника командира полку міліції спеціального призначення Головного управління МВС України в Києві (колишнього "Беркуту"). Його підозрюють у вчиненні 20 лютого 2014 року у складі загону працівників роти спецпризначення "Беркуту" вбивств 39 учасників акції протесту на вулиці Інститутській в Києві та у керівництві діями цього загону.

Його було затримано співробітниками СБ України.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких - 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які прицільно влучали безоружним протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. До цього часу винних за ці злочини не встановили.

Водночас у ГПУ також заявляють, що всі бійці спецпідрозділу "Беркут", які брали участь у розстрілі мирних мітингувальників під час Революції гідності, встановлені.

Проте наразі в суді розглядають справу лише проти колишніх "беркутівців" Сергія Зінченка та Павла Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. У вересні минулого року екс-командир роти "Беркута" Дмитро Садовник, якого також підозрюють у розстрілі 39 майданівців, втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 993 | Додав: adminA | Теги: підполковник Янішевський, під вартою, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]