Чт, 2024-04-25, 12:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:12
ЦВК йде на прорив: 2/3 мерів міст вже обрано
Інші останні Політичні новини

Центральна виборча комісія у п'ятницю 30 жовтня опублікувала нові результати виборів мерів у населених пунктах районного значення та містах обласного значення.

Дані розміщені на сайті комісії.

Вже обрано на посади міських, селищних, сільських голів 6655 із загальної кількості 10051. Загальна кількість обраних депутатів місцевих рад складає 84019 осіб.

Так, з'явилися дані про обрання 3663 депутатів сільських і 873 депутатів селищних рад у Харківській області.

Крім того, повністю став відомий склад Куп'янської районної ради. Більшість мандатів у ньому отримали представники партії "Відродження". Також в Харківській області офіційно обрані 284 сільських голови, 42 голів селищ та 11 мери, четверо з яких очолять міста обласного значення.

Першим офіційно обраним мером міста обласного значення став начальник місцевої дирекції залізничних перевезень, кандидат від партії "Відродження" Олег Войтюк. Він очолив Куп'янську міську раду в Харківській області.

Мером Ізюма став підприємець Валерій Марченко (партія "Нові обличчя"), мером Первомайська - директор сільськогосподарського підприємства "Ржавчик", член "Батьківщини" Микола Бакшеєв. Чугуїв очолить Галина Мінаєва ("Наш край"), яка перед цим була головою виконавчого комітету в міськраді.

На сайті ЦВК з'явилися офіційні результати місцевих виборів на Одещині. Згідно з оприлюдненими даними, станом на 18:00 30 жовтня в Одеській області обрано 3427 депутатів сільських і 291 депутат селищних рад.

Також в Одеській області офіційно обрані 266 сільських голови, 17 голів селищ і 8 мерів, четверо з яких очолять міста обласного значення.

В Іллічевську міським головою став кандидат від БПП "Солідарність" Валерій Хмельнюк, який і раніше обіймав цю посаду, а в Южненську мером переобрали самовисуванця Володимира Новацького.

Мером Теплодара став приватний підприємець Михайло Жовнір (партія "Конкретних справ"), а Котовськ переобрав самовисуванця Анатолія Іванова.

Також на сайті ЦВК продовжують з'являтися перші офіційні результати місцевих виборів у Львівській області. Станом на 18:00 30 жовтня, з'явилися дані про обрання 3177 депутатів сільських і 255 депутатів селищних рад у Львівській області.

Крім того, у Львівській області офіційно обрані 273 сільських, 14 голів селищ та 8 мерів, шестеро з яких очолять міста обласного значення.

Першим офіційно обраним мером у Львівській області став Ігор Яворський ("Самопоміч"), який очолив Борислав.

Мером Стрия знову стане самовисуванець Роман Шрамов'ят, а мером міста Новий Розділ - самовисуванець і член БПП "Солідарність" Андрій Мелешко.

У Моршині мера переобрали: ним знову став Руслан Ільницький, кандидат від БПП "Солідарність". Мером Трускавця став головний лікар міської лікарні Андрій Кульчинський, якого висунула "Самопоміч".

Головою Червовнограда став самовисуванець, приватний підприємець Андрій Залівский.

Двоє кандидатів у селищну раду Східниці набрали однакову кількість голосів - 58. Виборча комісія зараз проводить підготовку, щоб провести в смт Східниця перевибори по одномандатному округу №3, які заплановані на 15 листопада.

Зазначимо, сьогодні, відповідно до законодавства, останній день для встановлення результатів виборів мерів міст.

Міські територіальні виборчі комісії зобов'язані до 30 жовтня включно встановити підсумки голосування на виборах мерів, що відбулися 25 жовтня.

Місцеві вибори не проходили 25 жовтня у включеному Росією Криму, в 271 розташованому на окупованих територіях Донбасу раді (125 в Донецькій області та 146 - Луганській) і в 122 радах на підконтрольній частині Донбасу (91 у Донецькій і 31 - Луганської області), а також у районних у Києві радах (місцеві вибори в ці ради призначені на 27 березня 2016 року).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: прорив, ЦВК, 2/3 мерів міст обрано | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]