Пт, 2024-03-29, 08:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:49
ЦВК почала оголошувати переможців на Донбасі та в інших регіонах
Інші останні Політичні новини

Центральна виборча комісія за результатами опрацювання 100% протоколів оприлюднила результати виборів голів міських рад трьох міст обласного значення Донецької області – Добропілля, Вугледара і Селідового, де перемогли безпартійні кандидати-самовисуванці. Про це сьогодні, 29 жовтня, повідомляє сайт ЦВК.

У м.Добропілля переміг селищний голова смт. Новодонецьке Добропільської міськради Андрій Аксьонов, який набрав 68,9% голосів виборців. Його найближчий конкурент, представник партії "Наш Край" Ігор Кудря набрав 9,1% голосів, решта шість кандидатів, зокрема й представники партій "Сила Людей", "УКРОП" і чотирьох самовисуванців - 6% і менше.

У м.Вугледар переміг чинний голова місцевої військово-цивільної адміністрації Андрій Силич, набравши 41,6% голосів виборців, він обійшов на 11% представника "Опозиційного блоку" Володимира Іваницького. Крім них у виборах брали участь ще чотири кандидати-самовисуванці, вони набрали від 3% до 9,9% голосів кожен.

У м.Селідовому також переміг чинний мер Віктор Ремізов, набравши 45,5% голосів виборців, він обійшов на 20% свого найближчого конкурента, також самовисуванця Миколу Євменова. Єдиний кандидат від партії – представник "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Петро Ільченко – на третьому місці з 13,5% голосів; у виборах також брали участь ще два самовисуванця.

Населення Добропілля станом на 1 січня 2015 року становило 30,7 тис людей, у Селідовому у 2012 році проживало 24,3 тис осіб, у Вугледарі влітку 2014 р. було 15,2 тис осіб, таким чином, другий тур голосування в останніх двох містах законом не передбачений.

На Луганщині перемагають самовисуванці

Центральна виборча комісія за результатами опрацювання 100% протоколів оприлюднила результати виборів голів міських рад перших двох міст Луганської області - міста районного значення Сватового і м.Привілля Лисичанської міської ради, де перемогли безпартійні кандидати-самовисуванці.

У м.Сватове переміг чинний мер Євген Рибалко, набравши 49,55% голосів виборців, значно випередивши представницю партії "Опозиційний блок" Людмилу Русанову, що набрала 23,6%.

Всього у виборах мера міста брали участь 7 кандидатів, решта 5 набрали від 2,4% до 6,5% голосів, з-поміж них представники партій "Наш Край", "Блок Петра Порошенка "Солідарність" і "УКРОП", а також ще два самовисуванці.

Зазначимо, що вибори до міської ради Сватового були скасовані.

У м.Привілля переміг електрослюсар місцевої шахти ім.Капустіна ПАТ "Лисичанськвугілля" Максим Гура, 1981 р.н., який набрав 57,3% голосів виборців. Його єдиний конкурент, кандидатка від партії "Опозиційний блок" Віра Михайлюкова набрала 42,7% голосів виборців.

Населення Сватове в 2011 році становило 18,4 тис осіб, Привілля - 7,9 тис людей.

25 жовтня в Україні за новим законодавством відбулися місцеві вибори. Після закриття дільниць о 20.00 виборчі комісії почали підрахунок голосів. Вибори пройшли у всіх регіонах країни, крім Маріуполя, Красноармійська та міскради райцентру Сватового, а також територій, визнаних тимчасово окупованими – АР Крим, міста Севастополя, а також частини Донецької та Луганської областей.

Явка виборців становила 46,62%.

Вдень 26 жовтня ЦВК почала публікувати результати виборів.

Президент України Петро Порошенко очікує, що підрахунок голосів буде проведено чесно і прозоро, що повинні забезпечити українські правоохоронці.

Громадські організації Комітет виборців України (КВУ) і ОПОРА відзначили в цілому демократичний характер виборів, однак звернули увагу на можливі "гарячі точки" під час другого туру виборів мера 15 листопада.

Місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ та Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи констатували, що вибори в Україні загалом відповідали демократичним стандартам. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: Донбас, переможці, регіони, ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]