Чт, 2024-03-28, 19:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:26
ЦВК: реєстрацію кандидатів у депутати Верховної Ради завершено
Інші останні Політичні новини
Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів у депутати Верховної Ради в загальнодержавному багатомандатному окрузі та одномандатних мажоритарних округах, повідомляє "Українські новини".

Згідно з законом "Про вибори народних депутатів України", рішення про реєстрацію кандидатів приймається ЦВК протягом 5 днів з дня подачі документів (останнім днем ​​для їх подачі було 13 серпня).

Заступник голови ЦВК Андрій Магера на брифінгу повідомив, що, за попередніми даними, всього комісією зареєстровано 5771 кандидат в депутати, з них 2 644 - у загальнодержавному багатомандатному окрузі (за списками партій) і 3127 - по одномандатних мажоритарних округах.

443 особам відмовлено в реєстрації.

Магера підкреслив, що загальна кількість партій, які висунули своїх кандидатів, - 89.

При цьому тільки списки 22 з них будуть включені в бюлетень на виборах по загальнодержавному багатомандатному округу.

"Це означає, що в першому бюлетені у нас буде 22 позиції, без 23-ї, яка була раніше - "не підтримую жодну з партій", - сказав Магера.

За його словами, процес реєстрації кандидатів проходив рівно, в той же час деякі з тих, кому було відмовлено в реєстрації, подали позови до судів для оскарження відповідних рішень.

Як повідомлялося, 30 липня стартувала виборча кампанія з чергових виборів Ради, які призначені на 28 жовтня.

Вони проходитимуть за змішаною пропорційно-мажоритарною системою - 225 депутатів обираються за списками політичних партій, ще 225 - за мажоритарними округами.

ЦВК у тижневий термін має сформувати 225 окружкомів

Центральна виборча комісія до 26 серпня повинна сформувати 225 окружних виборчих комісій, нагадав заступник голови ЦВК Андрій Магера.

За його словами, в ЦВК надходять подання від партій на включення їх представників до складу окружкому.

Магера зазначив, що термін подачі таких уявлень завершується у вівторок, 21 серпня. Всього на включення своїх представників до складу окружкому має право 89 партій.

Відповідно до закону, до складу окружкому включається в обов'язковому порядку від 12 до 18 осіб. Обов'язково включаються представники парламентських партій, а від решти партій - за результатами жеребкування, передає Інтерфакс-Україна.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1285 | Додав: adminA | Теги: Верховної Ради завершено, реєстрацію, ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]