Чт, 2024-03-28, 23:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:33
ЦВК стала об’єктом "хакерської атаки"
Інші останні Політичні новини
Заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна не відкидає можливості судового оскарження постанови ЦВК щодо форми і тексту виборчого бюлетеня. Таку думку вона озвучила на засіданні ЦВК, передає УНІАН.

"У ЦВК є підстави побоюватися, що цю постанову буде оскаржено. Вже сьогодні є скарги, які вимагають відсторонити ЦВК від організації виборчого процесу, призупинити виборчий процес взагалі. Будь-яких абсурдних оскаржень ми очікуємо і надалі", - сказала Усенко-Чорна.

Заступник глави ЦВК також повідомила, що у Вищому адмінсуді оскаржувалися і її дії під час організації та підготовки виборчого процесу.

"Складається враження, що ЦВК стала об’єктом хакерської атаки, коли юридичне управління ЦВК падає з ніг, оскільки вимушене понад людські сили перебувати у судових засіданнях", - зазначила вона.

"Таке враження, що ніби спеціально якийсь невидимий фантом у виборчому процесі взяв за мету заблокувати діяльність ЦВК, вибиваючи з ладу юридичне управління секретаріату комісії", - наголосила Усенко-Чорна.

Зазначимо, що ВО "Свобода" звернулося з позовом до Київського апеляційного адміністративного суду, вимагаючи визнати нечинною постанову Центральної виборчої комісії №604 про утворення окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України, в результаті чого до складу жодного окружкому не ввійшли представники ВО "Свобода".

Виборчий бюлетень світитиметься під ультрафіолетом

Центральна виборча комісія затвердила форму і текст виборчого бюлетеня для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на виборах до парламенту.

Як повідомляє УНІАН, відповідне рішення було ухвалено на засіданні ЦВК.

"Виборчий бюлетень друкуватиметься державною мовою на одному аркуші розміром 200 х 600 мм світло-жовтого кольору лише з одного боку, з використанням спеціальних видимих та невидимих захисних фарб, які змінюють свої фізичні характеристики під дією ультрафіолетового та інфрачервоного опромінювання", - йдеться у рішенні ЦВК.

Згідно з рішенням Центвиборчкому, виборчі бюлетені друкуватимуться з використанням графічних захисних елементів. Захисною фарбою, що проявляються на звороті бюлетеня, буде надрукований номер виборчої дільниці.

Раніше повідомлялося, що ЦВК має намір друкувати виборчі бюлетені на вибори Верховної Ради тільки українською мовою, а партійні списки можна коригувати до середини жовтня.

Учора, 29 серпня, ЦВК затвердила форму і текст бюлетеня в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на виборах Верховної Ради. Після довгих узгоджень у ЦВК вирішили, що прізвищ Тимошенко, Луценка і Лазаренка не надрукують у бюлетенях.

Проведення чергових парламентських виборів в Україні заплановано на 28 жовтня 2012 року. У виборах в загальнодержавному багатомандатному окрузі беруть участь 22 політичні партії, кандидати у депутати від яких зареєстровані Центральною виборчою комісією.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1049 | Додав: adminA | Теги: ЦВК стала об’єктом хакерської атаки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]