Чт, 2024-03-28, 18:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:04
Дала зелене світло початку переговорів щодо Brexit Рада ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Рада ЄС у понеділок дала дозвіл на формальний початок переговорів з Великою Британією щодо Brexit.

Про це йдеться у повідомленні у Твіттері Мальтійського головування в Раді ЄС.

"27 держав ЄС формально прийняли переговірні директиви щодо Brexit, номінували Єврокомісію у якості переговірника і дали дозвіл на початок переговорів", - йдеться у повідомленні.

Переговірні директиви спираються на рекомендації Єврокомісії, висунуті 3 травня 2017 року, і на настанови Європейської ради за статтею 50 договору про ЄС від 29 квітня 2017 року. Таким чином, Рада ЄС остаточно відкрила шлях до переговорів з Британією на підставі повідомлення про намір вийти з ЄС у відповідності зі статтею 50.

"Ми щойно отримали мандат на початок переговорів за статтею 50 з Великою Британією. Ми готові. Формальні переговори почнуться як тільки буде готова Велика Британія", - повідомили в Єврокомісії.

Раніше головний перемовник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє запланував розпочати переговори щодо виходу Великобританії з Євросоюзу 19 червня, через 11 днів після проведення позачергових парламентських виборів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: зелене світло, Рада ЄС, переговори, Brexit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]