Сб, 2024-04-20, 03:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:01
Дані про бенефіціарних власників компаній Україна відкрила
Інші останні Економічні новини

 Україна відкрила дані про бенефіціарних власників компаній
Інформація про бенефіціарів всіх українських компаній опублікована на сайті Єдиного державного порталу відкритих даних.

Україна відкрила дані про бенефіціарних власників компаній. Про це у Facebook повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Хороша новина. Україна відкрила дані про бенефіціарів компаній і стала першою країною в світі, яка приєдналася до Глобального реєстру бенефіціарних власників - ініціативи Transparency International щодо сприяння прозорості та запобігання корупції", - написав він.

За словами прем'єра, завдяки спільній роботі Державного агентства з питань електронного урядування та Міністерства юстиції інформація про бенефіціарів всіх українських компаній опублікована на сайті Єдиного державного порталу відкритих даних.

"Тепер ЗМІ і громадськість можуть вільно використовувати і аналізувати ці відкриті дані для публічного контролю, а IT-бізнес - для створення нових інтернет-сервісів і проектів, які будуть збагачувати економіку і знадобляться своїм користувачам", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, у світовому рейтингу відкритості державних даних Global Open Data Index за 2016 рік Україна піднялася до 24 позиції з 94 країн світу, тоді як у 2015 році посідала 54 місце.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 759 | Додав: adminA | Теги: дані про бенефіціарних власників ко, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]