Пт, 2024-04-19, 07:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
Давньоримський жетон для борделю знайшли археологи
Інші останні Новини світу

У Лондонському музеї з'явився незвичайний експонат: бронзовий жетон для борделю, що датується I століттям нашої ери. Йдеться про так звану спінтрію – монетоподібний жетон, що використовувався як засіб розрахунку в лупанаріях (домах розпусти).

Жетон виявив нещодавно археолог-аматор Регіс Курсан на березі Темзи, недалеко від моста Путні. Він передав унікальну знахідку в музей. На новий експонат звернув увагу один із блогерів газети The Guardian Джонатан Джонс. Прес-служба Лондонського музею надала детальну інформацію про цей експонат, повідомляє NEWSru.co.il.

Спінтрія - жетон розміром з 10-пенсову монету, на якій зображено чоловіка і жінку під час занять сексом. На зворотному боці жетона зазначено номер XIIII (що може означати, наприклад, 14-й Легіон, номер кімнати або номер самої рабині, хоча в музеї більше схиляються до версії, що йдеться про позначення вартості послуги). На сьогодні це єдина відома вченим римська спінтрія - ровесниця Ісуса Христа, - знайдена у Великобританії.

Куратор Лондонського музею Керолайн Макдональд каже: "Це - прекрасний археологічний об'єкт. Він сексуальний і провокаційний в кращому сенсі слова. Жереб сексуальної рабині римлян не був щасливим, і подібні експонати можуть допомогти Лондонському музею спровокувати дискусію по темі, яка близька сучасному місту і нашим відвідувачам. Музеї повинні зачіпати ці дорослі і не завжди зручні теми".

Раніше повідомлялось, що робітники, які ремонтували палац в Італії, випадково розкопали скелети закоханих, які протрималися за руки 1500 років. Пара, як вважають, була похована разом наприкінці існування Римської імперії, у спільній гробниці всередині стін палацу в містечку Модена. Археологи вважають, що жінка, нібито, дивиться з любов'ю на чоловіка, який лежить поруч неї.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1222 | Додав: adminA | Теги: жетон для борделю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]