Вт, 2024-04-16, 14:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:21
Де жителі окупованих територій Донеччини зможуть отримати пенсії та обміняти валюту - розповів Жебрівський
Інші останні Новини з регіонів України

У Донецькій області на лінії розмежування між нульовим кілометром та контрольно-пропускними пунктами планують створити логістичні центри, де буде відкрито термінали "Ощадбанку" для отримання пенсій. Крім того, адміністрація держбанку розглядає можливість встановлення пунктів обміну валюти у зазначених зонах. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Як керівник військово-цивільної адміністрації я отримав доручення від президента створити логістичні центри на території Донецької області між нульовим кілометром і КПВВ (контрольні пункти в'їзду-виїзду – ред.). Найближчим часом буде створено два, а потім і третій логістичні центри", - заявляє голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Як повідомляє прес-служба Донецької облВЦА, перші два такі центри з'являться між н. п. Майорське та Зайцеве (артемівський напрямок), далі - ще один у районі Новотроїцького за селом Бугас, таким чином, пропускний пункт поблизу Волновахи, розташований у районі села, буде перенесено до Новотроїцького. У перспективі місцева влада планує створити ще один логістичний центр у районі Гнутового.

"У логістичних центрах планується відкрити термінали "Ощадбанку" для того, щоб пенсіонери могли отримати пенсії. Також "Ощадбанк" вивчає можливість встановлення обмінників", - зазначено в повідомленні.

У центрах також продаватимуть найнеобхідніші речі для українців, які живуть на територіях Донецької області, не контрольованих Києвом: продукти харчування, побутову хімію, ліки.

Голова облВЦА Жебрівський розраховує, що завдяки нововведенню зменшиться потік контрабанди, буде розвантажено КПВВ, де наразі постійно утворюються черги.

Нагадаємо, дозвіл на будівництво логістичних центрів на КПВВ керівництво держави дало ще на початку липня. Тоді Жебрівський сказав, що можливість постачання гуманітарних вантажів на окуповану територію є, але "проблема в тому, що на тому боці їх не готові приймати".

Він також раніше заявляв, що найближчим часом будeт створені два логістичних центри на лінії розмежування, на їх облаштування відведено місяць.

У військово-цивільній адміністрації повідомили, що логістичні центри охоронятимуть. "Стосовно двох КПВВ ми домовляємося з Національною гвардією, вона підтягує свої сили та засоби. Що стосується третього, домовлятимемося з Державною прикордонною службою України щодо охорони", - розповів Жебрівський.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: Жебрівський, пенсії, обміняти валюту, жителі окупованих територій Донеччи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]