Сб, 2024-04-20, 07:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
Дефолту не буде. Кабмін обіцяє реформи
Інші останні Економічні новини

Реалізація нової програми співпраці з ключовим кредитором - Міжнародним валютним фондом знімає питання про можливий дефолт України, країна, як і раніше, виконує всі взяті на себе зовнішні фінансові зобов'язання, заявила в ефірі телеканалу CNN міністр фінансів України Наталія Яресько, пише УНІАН.

"Зараз для нас важливо стабілізувати економіку, відновити довіру до банківської системи, наростити резерви Національного банку і запевнити (інвесторів - ред.) у тому, що ми виконуємо свої зобов'язання, - сказала Яресько. - Україна і раніше виконувала свої поточні зобов'язання, проте з новим пакетом (від МВФ - ред.) це (питання дефолту - ред.) більше не стоїть".

При цьому Яресько підкреслила, що ризики виконання програми з МВФ, безперечно, є.

"Ризики є завжди. І головний ризик - ситуація на сході України, - сказала Яресько. - У той же час програма реформ, узгоджена з МВФ, - це програма реформ уряду і президента. Це структурні реформи, які необхідні Україні. Їх буде непросто втілювати, і для цього нам потрібна підтримка парламенту і народу України".

Міністр фінансів також підкреслила, що основні напрямки роботи - це в першу чергу боротьба з корупцією, проведення судової реформи, фіскальної реформи, скорочення витрат, насамперед на управлінський апарат.

"Треба розуміти, що українці переживають економічний спад дев'ять кварталів поспіль, і тому питання, наприклад, жорсткої економії була і раніше. Інша річ, що нам потрібно ще трохи терпіння і розуміння", - сказала Яресько.

Нагадаємо, 12 лютого уряд України і ключовий кредитор країни - Міжнародний валютний фонд узгодили меморандум нової програми співпраці терміном на 4 роки і з обсягом фінансування 17,5 млрд дол.

Глава МВФ Крістін Лагард заявила, що цей крок стане доленосним в економічному розвитку України, він потребуватиме жорстких реформ, але відкриє доступ до нових джерел фінансування, обсяг яких у найближчі 4 роки може сягнути 40 млрд дол.

Виконання програми реформ уможливить домогтися економічного зростання вже в 2016 році, - Яресько

Виконання програми реформ, узгоджених в зокрема і з ключовим кредитором України - Міжнародним валютним фондом, дозволить Україні продемонструвати економічне зростання вже в 2016 році, повідомила Яресько.

"Думаю, що цього року ми зможемо стабілізувати систему - банківську систему, в першу чергу, і ми побачимо поліпшення. А наступного року ми зможемо побачити зростання економіки", - сказала міністр.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначав, що зростання економіки України можливе вже в 2016 році у разі реалізації реформ і зупинки російської агресії в Донецькій і Луганській областях.

За прогнозами міжнародних фінансових організацій, падіння економіки України повинно сповільнитися в 2015 році. Причому, згідно з прогнозами МВФ зростання економіки країни в 2015 році становитиме 1%.

Урядові прогнози розвитку економіки припускають падіння економіки в 2015 році до "мінус" 4,5% і невелике зростання в 2016 році.

Офіційної оцінки падіння ВВП України в 2014 році за версією Державної служби статистики поки не оприлюднили, тоді як за оцінками МВФ падіння склало 7-7,5%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, реформи, дефолту не буде | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]