Пт, 2024-03-29, 10:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:19
Деякі депутати швидше продадуть свою "розкіш", аніж заплатять за неї податки
Інші останні Політичні новини

Українські депутати готуються до запровадження податку на розкіш, але при цьому не поспішають ділитися інформацією про свої доходи. Про заробітки за 2011 рік поки що повідомили лише кілька депутатів і чиновників, решта ж вичікують, чим закінчиться епопея з "антикорупційним" законом, який вимагає звітувати не лише про доходи, а й про дорогі покупки, пише "Комсомольская правда в Украине".

Поки час декларування доходів спливає, депутати дискутують стосовно податку на розкіш.

"Не може бути, щоб різниця між доходами різнилася в 30 разів. В Європі показники вп'ятеро менші", - мотивує нововведення лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Але не можна і навантажувати середній клас: це люди, які тільки почали нормально жити, ставати на ноги", - додає він.

У перелік "предметів розкоші", за попередньою інформацією, увійдуть квартири площею більш як 200 квадратних метрів, приватні будинки понад 400 "квадратів", яхти, авто з об'ємом двигуна більше 4 літрів.

Прикметно, що в стінах парламенту чимало потенційних платників цього податку. Наприклад, комуніст Юрій Гайдаєв - його викрили у використанні "буржуазного" Porsche Cayenne.

"Машина належить моїй дружині, підприємцю. Щоб її купити, вона продала попередній автомобіль. У цього дизельний мотор, він економний, "їсть" 11 літрів на 100 кілометрів. Надійна машина і зовсім не розкіш", - пояснив Гайдаєв.

"Думаю, якщо доведеться (платити податок на розкіш), ми її просто продамо", - запевнив він.

А от прощатися із Bentley власники-нардепи не поспішають.

"Якщо когось "зачіпає" така увага, потрібно спілкуватися. Розповідати, як заробив гроші, куди витрачав", - підтримує законопроект "регіонал" Василь Горбаль, власник Bentley Continental та будинку на 642 "квадрати".

Він обіцяє, що податок з кожного з "розкішних" об'єктів платитиме.

Колеги Горбаля по "майновому цензу" стверджують: будь-які законодавчі спроби змусити багатіїв розщедритися приречені, якщо немає "фундаменту" - закону про легалізацію тіньових доходів. Запровадити його намагалися в 2003-му і 2005 роках.

Однак якщо вже Рада не стала "вибілювати" стан олігархів на економічному підйомі, навряд чи багаті українці відповідатимуть взаємністю в непевні для держави часи.

Нагадаємо, раніше президент України Віктор Янукович висловив впевненість у тому, що Верховна Рада схвалить закон про податок на розкіш.

Як повідомлялося, уряд збирається обкласти доходи багатих підвищеними податками, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров. За його словами, ті, хто має більш як 100 тисяч гривень на місяць, повинні платити не 17% податку на прибуток, а 30-40%.

Депутати вважають податок на розкіш профанацією і передвиборною технологією

Народний депутат від КПУ Олександр Голуб також вважає, що автомобіль Porsche Cayenne його колеги по фракції Юрія Гайдаєва - це розкіш, але це не перешкодить йому знову потрапити у виборчий список Комуністичної партії України.

"Безумовно, я думаю, що подібні машини - це розкіш", - вважає Голуб.

"Не треба чіплятися до колеги, те, що відбувається в країні, воно віддзеркалює ту ситуацію, яка склалася, - коли 90% бідних людей обирає 400 мільйонерів у парламент, вони отримують той результат, за який вони проголосували, і вони теж відповідальні", - пояснив він в ефірі "5 каналу".

Нагадаємо, вчора депутат від Комуністичної партії України Юрій Гайдаєв заявив, що не вважає свій автомобіль Porsche Cayenne елітним і не хоче платити за нього податок на розкіш.

"Гайдаєв не є мільйонером... Безумовно, я за нього голосував і буду пропонувати його в наступний список. До слова кажучи, Гайдаєв не є членом Комуністичної партії, він безпартійна людина - так, він у списках Комуністичної партії. Це краще, тому що ми маємо великого фахівця в системі охорони здоров'я, і я вважаю, що це потрібно", - повідомив Голуб.

Депутат від КПУ вважає, що законопроект, який готує Міністерство соціальної політики про оподаткування розкоші, - це профанація і передвиборна технологія Сергія Тігіпка.

"Абсурдна ідея, яку запропонував Тігіпко, якщо говорити простою мовою, це означає так: у вас вкрали гаманець із зарплатою, а сьогодні пропонують віддати одну гривню з цього гаманця, і всі добрі і чудові пішли і вмили руки. Другий момент - в парламенті наша фракція тричі вносила законопроект про податок на розкіш, тричі ми не отримували підтримки, причому незалежно: Партія регіонів, БЮТ, "Наша Україна" - ніхто не голосував за цей законопроект. Тому те, що запропонував сьогодні Тігіпко, - це профанація", - вважає він.

На питання, чи є це передвиборною технологією, Олександр Голуб відповів: "У тому числі, це передвиборна технологія".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: депутати, продадуть свою розкіш | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]