Сб, 2024-04-20, 06:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:22
Демобілізація розпочнеться 18 березня. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

З 18 березня демобілізовувати зі Збройних сил будуть військових, які відслужити майже рік.

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив заступник начальника департаменту інформаційних технологій Міністерства оборони Сергій Галушко.

"З 18 березня розпочнеться процес демобілізації. Підходи наступні: людина має знаходитися в строю рік мінус 10 днів з дня прибуття у військовий комісаріат для проходження служби за мобілізацією.

Тобто, якщо 20 квітня людина прибула до військового комісаріату для відправки у війська, то 10 квітня він має вже бути звільнений в запас по демобілізації", - пояснив Галушко.

Нагадаємо, мобілізація в 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Перший етап розпочався 20 січня і триватиме 90 днів, другий - орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і також триватиме протягом 60 днів.

У рамках чергової хвилі мобілізації до лав Збройних сил буде призвано танкістів, артилеристів, десантників, піхотинців, зв'язківців, ремонтників, водіїв, механіків різних систем озброєння, фахівців з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, радіаційного захисту.

29 січня президент Петро Порошенко повідомив, що чергова хвиля мобілізації в Україні проходить за планом і без порушень наміченого графіка: "З 20 січня вручено 73 тис. повісток, а без повісток, до речі, тільки за тиждень добровольцями зголосилися на службу 2,5 тис. осіб. 45 тис. військовозобов'язаних пройшли медобстеження".

30 січня Порошенко підписав указ про додаткові заходи щодо забезпечення проведення часткової мобілізації в 2015 році.

Як заявив міністр оборони Степан Полторак, цей указ передбачає врахувати рекомендації Генштабу ЗСУ про запровадження зобов'язання для осіб призовного віку про необхідність отримання довідки з військкомату для виїзду за кордон.

31 січня перший заступник начальника головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Талалай повідомив, що на сьогодні близько 78 тисяч військовозобов`язаних були оповіщені про мобілізацію, з них понад 46 тисяч пройшли медичні огляди і направляються у війська.

Також Талалай повідомив, що військкомати щодня в середньому отримують по 300 заяв від громадян України, які хочуть бути добровольцями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: демобілізація розпочнеться 18 берез | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]