Чт, 2024-04-18, 22:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:05
Демократії в Україні попри "глуху стіну" офіційного Києва щиро співчуває Президент Європарламенту
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент Європейського парламенту Єжи Бузек підкреслює, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко не повинна бути в тюрмі.

"Юлія, я бажаю Вам мужності і сили в цей важкий момент. Ви не повинні бути у тюрмі", - цитує офіційний сайт Тимошенко звернення Бузека, опубліковане на його сторінці у Facebook.

Президент Європарламенту також висловив занепокоєння погіршенням стану здоров'я Тимошенко.

"На жаль, сьогодні немає що святкувати ані їй, ані Україні. Я отримав підтвердження про погіршення стану здоров'я. Влада має дозволити їй отримати всю необхідну медичну допомогу", - підкреслив він.

На переконання Бузека, останні події в Україні свідчать про недемократичність процесів, які відбуваються в країні.

"Інтенсивність, кількість політично вмотивованих судових процесів, які одночасно були відкриті проти неї, висвітлюють нестачу незалежності української судової системи і партійність української еліти. Політика має бути боротьбою ідей, а не боротьбою судових процесів", - заявив він.

"Як нам розраховувати на щирий політичний діалог між ЄС та Україною, якщо Україна не може вести діалогу всередині?" – підсумував президент Європарламенту.

Як відомо, 19 грудня заплановано саміт Україна-ЄС, на якому, як очікується, буде оголошено про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту пропонує, щоб Європарламент рекомендував Європейській комісії парафувати Угоду про асоціацію з Україною, "якщо це можливо, до кінця 2011 року".

Відзначимо, що міжнародні і європейські інститути останнім часом виявляють все більше системних диспропорцій у відносинах між владою і громадянським суспільством. Найвразливіші, на існуючу думку, ключові інструменти державної машини - силові структури і судова система, корупція у бюрократичному апараті, непрозорість бізнесу, переслідування опозиціонерів, моноцентризм.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1180 | Додав: adminA | Теги: Єжи Бузек, Україна-ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]