Пт, 2024-03-29, 03:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:31
Демонстранти продовжать боротьбу в новому форматі - Вірменія
Інші останні Новини світу

Ініціативна група громадського руху "Ні грабунку!", яка вже понад десять днів проводить у центрі Єревана масові акції протесту проти підвищення тарифів на електроенергію, повідомила про розробку нових методів боротьби, аби змусити владу виконати вимоги демонстрантів. Про це представники групи заявили в вівторок, 30 червня, на прес-конференції в Єревані.

Активісти розпочали громадське обговорення, консультації з юристами й економістами щодо нового, ширшого формату дій, повідомив один із членів ініціативної групи Максим Саргсян. Зокрема, обговорюється питання про те, як активісти можуть узяти участь у контролі за аудитом компанії "Електричні мережі Вірменії", який пообіцяв президент Серж Саргсян, і чи зможе аудит призвести до конкретних результатів.

Вуличні акції при цьому триватимуть, передає кореспондент DW в Єревані. "Хоча досягти успіхів, тільки закриваючи вулиці, важко, ми і надалі продовжуватимемо акції протесту на вулицях, буде це на проспекті Баграмяна чи десь іще", - сказав Саргсян. "Вимоги людей справедливі, і ми повинні перемогти в цій боротьбі", - додав активіст, наголосивши, що ініціативна група докладе всіх зусиль для того, щоб ця боротьба не була політизована.

Вимоги демонстрантів досі не виконані

Представники руху "На грабунку!" на прес-конференції також зауважили, що жодна з вимог протестувальників досі не виконана. На їхню думку, заява президента про аудит компанії - не відповідь, а тільки перший крок на шляху до розв'язання тарифного конфлікту.

Вимоги демонстрантів не змінилися. Вони чекають на скасування останнього рішення регулятора і зниження старих тарифів на електроенергію, оскільки й вони, на думку демонстрантів, були завищені. Також активісти вимагають покарати поліцейських, які 23 червня розігнали маніфестацію силою, а також їхнє керівництво, яке віддало такий наказ.

Влада не має наміру компенсувати підвищення тарифів із держбюджету

Субсидіювання підвищення тарифів на електроенергію не відбуватиметься коштом держбюджету, заявив прем'єр-міністр Вірменії Овік Абраамян журналістам у вівторок. "Ми додатково скажемо, якими коштами", - цитує главу уряду інформагенція "Інтерфакс". Він додав, що говорити про націоналізацію "Електричних мереж Вірменії" зарано. За словами Абраамяна, все стане зрозумілим за підсумками аудиту. Протягом місяця влада може обрати компанію, яка його проведе.

Раніше у вівторок вірменська газета "Айкакан жаманак" повідомила, що частина пільгового експортного кредиту обсягом у 200 мільйонів доларів, який Вірменії надасть Росія, буде спрямована на покриття підвищення тарифів на електроенергію. За даними видання, для цього протягом року знадобиться 50 мільйонів доларів, а кредит нададуть під 2 відсотки річних. Угоду про надання Вірменії кредиту від Росії вірменський парламент планує розглянути на засіданні 2 липня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: Вірменія, демонстранти, боротьба в новому форматі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]