Сб, 2024-04-20, 06:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:25
День народження Кім Ір Сена КНДР відзначить запуском супутника
Інші останні Новини світу

КНДР офіційно оголосила в п'ятницю, що планує в квітні 2012 року здійснити запуск "робочого" штучного супутника Землі, передає Бі-Бі-Сі.

У повідомленні стверджується, що запуск супутника буде здійснено на честь дня народження засновника республіки Кім Ір Сена, який відзначається в Північній Кореї як державне свято 15 квітня.

Японія вже заявляла, що під приводом запуску супутників КНДР випробовує балістичні ракети великої дальності, передає ИТАР-ТАСС.

Уряд Японії вважає, що запуск супутника в КНДР буде порушенням резолюції Ради Безпеки ООН, яка забороняє Пхеньяну випробовування ракет великої дальності. Про це повідомив сьогодні журналістам офіційний представник японського МЗС.

За його словами, Токіо має намір провести екстрені консультації з цього приводу зі США і Південною Кореєю.

У свою чергу, Пхеньян погрожує відновити роботу зупиненого заводу з отримання збройового плутонію, якщо йому спробують перешкодити здійснити запуск супутника, передає Reuters.

Крім того, як заявило північнокорейське радіо, армія КНДР "буде безжально збивати американські літаки-розвідники, якщо вони вторгнуться на нашу територію і втрутяться в підготовку запуску мирного супутника".

Як повідомлялося, між КНДР і США була досягнута домовленість про те, що КНДР запроваджує мораторій на випробування ракет великої дальності та деякі аспекти своєї ядерної програми в обмін на продовольчу допомогу.

Останнім часом світові ЗМІ пишуть про те, що через спільні військові навчання Південної Кореї і США в районі кордону між двома Кореями, країни опинились на порозі нової "священної війни". Нещодавно КНДР взялася до розгортання нових реактивних систем залпового вогню великої дальності. Нові системи, які отримали назву "Чучхе 100", являють собою модернізовану версію РСЗВ (Реактив́на систе́ма за́лпового вогню́) M-1991 калібру 240 міліметрів. Дальність стрільби "Чучхе 100" сягає близько 120 кілометрів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1031 | Додав: adminA | Теги: супутник, Кім Ір Сен, КНДР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]