Вт, 2024-04-23, 23:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:17
День ВДВ: Порошенко вшановує героїв і пишається покращеннями
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко в Житомирі провів зустріч з десантниками з нагоди Дня Високомобільних десантних військ Збройних сил України, який відзначається сьогодні 2 серпня. Урочистий захід проходив в Навчальному центрі ВДВ ЗСУ.

На урочистості прибуло керівництва держави, Міністерства оборони та Збройних сил України, керівники міста та області, десантники, журналісти.

Десантники вишикувалися на плацу. На початку свого виступу президент відзначив роль десантників у захисті країни.

"415 крилатих піхотинців не повернулися з бойових завдань, загинувши в запеклих боях з російським агресором", - заявив глава держави.

За словами президента, 2 295 воїнів-десантників були нагороджені державними нагородами, сім з них відзначені званням Героя України.

Сьогодні президент також вручив десантникам державні нагороди та ключі від квартир. Так, семеро десантників удостоєні ордена Богдана Хмельницького III ступеня, шістьом бійцям Порошенко вручив орден "За мужність" III ступеня, ще вісім отримали медалі "Захиснику Вітчизни".

"Наше свято відрізняється тим, що наші десантники не в фонтанах купаються, а Батьківщину захищають. І сьогодні цей день, 2 серпня, - це в той же час є і днем пам'яті. Багато з них будуть на могилах полеглих бойових побратимів, віддаючи їм шану і повагу", - зазначив Порошенко.

"Бойові можливості воїнів-десантників кардинально змінилися за останні два роки, вони - в центрі постійної уваги у мене, як верховного головнокомандувача ЗСУ, керівництва Міноборони, Генштабу", - заявив Порошенко.

"Сьогодні ви - еліта Збройних сил. Кожен день триває інтенсивне нарощування бойових можливостей, потенціалу десантно-штурмових і парашутно-десантних підрозділів", - сказав президент.

"Тільки минулого тижня певні сили і засоби Високомобільних десантних військ залучалися до проведення стратегічного командно-штабного навчання з практичними діями "Південний вітер - 2016", - зазначив глава держави.

"Вперше в історії Збройних Сил України минулого року було створено навчальний центр ВДВ для підготовки військовослужбовців-десантників", - зазначив глава держави.

За словами президента, в цьому центрі протягом року підготовлено 1,2 тис. високопрофесійних фахівців, у тому числі із залученням інструкторів Збройних сил Великої Британії та Швеції.

"Вчора під час телефонної розмови з новим прем`єр-міністром Великої Британії я подякував нашим партнерам за практичну допомогу", - додав Порошенко.

Раніше десантників зі святом привітали прем'єр-міністр Володимир Гройсман та секретар РНБО Олександр Турчинов.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: покращення, День ВДВ, Порошенко, Герої | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]