Сб, 2024-04-20, 16:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
Депутат Європарламенту - Росія координує інтернет-атаку на українсько-польські відносини
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Депутат Європарламенту, заступник голови делегації парламентської співпраці з Україною Міхал Боні заявляє, що Росія спонсорує антипольські заходи в Україні і координує агресивну інформаційну кампанію в інтернеті проти України та інших країн Заходу.
Росія координує інтернет-атаку на українсько-польські відносини - депутат Європарламенту

Про це він сказав в інтерв'ю «Укрінформу».

«Росіяни також активно впливають фізично і у кібепросторі на польсько-українські відносини. Я не маю жодних ілюзій, що за різними антипольськими заходами в Україні стоять російські гроші», - заявив Міхал Боні.

Він зауважив, що не йдеться навіть не стільки, наприклад, про факт нещодавнього підпалу польської школи у Мостиськах на Львівщині, а про те, що потім навколо цієї події створювалося твітами чи постами у Facebook, як це інтерпретувалося.

Міхал Боні підкреслив: якби такого роду подія сталася 20-30 років тому, то про це згадали б коротко на десятій сторінці газети - і з цього не було якого надзвичайного розголосу.

«Натомість зараз інтернет є інструментом, який маловагомі події підвищує до рангу надважливих із метою роздмухування різноманітних емоцій у суспільстві. І власне тому я відверто кажу, що за цим стоять росіяни, оскільки вони хочуть, аби українсько-польські відносини були поганими, щоб Україна не могла трансформуватися»,- зазначив депутат Європарламенту.

«Росія безперервно веде кібервійну в Україні і про це треба відверто говорити. Вона має дуже розвинуті інструменти для цього. Москва однією з перших створила фабрику тролів, які придумують різні події, а потім коментують їх», - наголосив європейський політик.

Боні назвав Росію «найактивнішою країною, яка веде першу настільки організовану інформаційну війну у кіберпросторі». Він нагадав, що Росія намагалася бути активною у Великій Британії перед референдумом щодо виходу з ЄС, у Франції - під час президентських виборів, у Голландії — напередодні референдуму щодо Угоди про асоціацію України з ЄС.
Нагадаємо, у Польщі створено неурядову організацію, яка займатиметься виявленням і протидії російській пропаганді - «Центр аналізу пропаганди і дезінформації».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 750 | Додав: adminA | Теги: інтернет-атака, депутат Європарламенту, українсько-польські відносини, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]