Пт, 2024-04-19, 13:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

10:49
Депутат ВР Шевченко вважає, що закон про врегулювання судового збору дозволяє давити на ЗМІ
Інші останні Політичні новини

Депутат Верховної Ради, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко (фракція "Блок Юлії Тимошенко - Батьківщина") вважає, що прийнятий Радою закон про врегулювання судового збору становить загрозу тиску на засоби масової інформації. Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал" 1 серпня.

 

"У мене є 2 версії того, що сталося. Перша версія - це злочинна недбалість, коли приймали новий закон про судовий збір, думали, як наповнювати бюджет судів, а в результаті прийняли одну позицію, що насправді знищує наповнення судів і становить загрозу журналістам", - сказав він.

 

Друга ж версія, на його думку, спрямована на навмисне перешкоджання роботі ЗМІ.

 

Депутат пояснив, що раніше діяло положення, відповідно до якого позивач повинен сплатити 10% суми позову на відшкодування морального збитку.

 

З його слів, це зупинило практику масових позовів проти журналістів у 90-их роках.

 

Тепер, як зазначив Шевченко, позивач з 1 листопада повинен буде сплатити максимум близько 3 тис. гривень збору і при цьому він зможе подавати позов на будь-яку суму відшкодування збитку.

 

"Знаючи українські суди, я думаю, що з дуже великою часткою ймовірності, при бажанні він одержить рішення, яким накажуть ці гроші повернути", - сказав Шевченко.

 

При цьому він повідомив, що у вересні його комітет зареєструє в парламенті законопроект, яким буде запропоновано ввести обмеження судових позовів проти ЗМІ.

 

Зазначимо, що Адміністрація Президента вважає, що ухвалений Верховною Радою 8 липня закон про врегулювання судового збору не становить загрози для засобів масової інформації.

 

11 липня заступник голови Ради Микола Томенко висловив думку, що закон про врегулювання судового збору позбавляє захисту друковані засоби масової інформації від необґрунтованих позовних вимог, пропонованих у зв'язку з їхньою професійною діяльністю.

 

8 липня депутат Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Олена Шустик заявила, що врегулювання судового збору робить правосуддя для громадян недоступним.

 

8 липня парламент врегулював на законодавчому рівні порядок стягнення і розмір судового збору.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 2861 | Додав: admin | Теги: Блок Юлії Тимошенко - Батьківщина, Андрій Шевченко, томенко, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]