Вт, 2024-04-23, 14:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:34
Депутатам і членам Кабміну Яценюк скасує надбавки по зарплаті та зменшить ставку єдиного соцвнеску
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів може отримати 400 мільйонів гривень завдяки скасуванню надбавок по зарплатах в органах державної влади. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на брифінгу, передає "Українська правда".

"Всі народні депутати та члени Кабінету міністрів будуть сидіти на голому окладі. Можете назвати це рішення популістським, але я вважаю його правильним", - сказав він.

"Тобто у нас буде мінус 400 мільйонів гривень (витрат) по всіх органах державної влади", - заявив Яценюк.

Як стало відомо раніше, 120 депутатів Верховної Ради у другому кварталі цього року отримали з держбюджету компенсацію для оренди житла або оплати готельного номера. Серед них - багато заможних людей, зокрема: голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, його соратник мультимільйонер Володимир Продивус, "регіонал" Артем Щербань, зять "вугільного короля" Юхима Звягільського Володимир Вечерко, екс-мер Одеси Едуард Гурвіц, секретар РНБО Андрій Парубій.

Також український уряд має намір зменшити ставку єдиного соціального внеску (ЄСВ), збільшивши базу оподаткування, заявив Арсеній Яценюк.

"Якщо ми погодимо до четверга реформи єдиного соціального внеску, то у нас є ідея скоротити ставку оподаткуванням ЄСВ і при цьому розширити базу оподаткування для того щоб детінізувати зарплати, для того щоб збільшити доходи і для того щоб знищити тіньовий оборот капіталів та коштів. Сподіваюся, що парламент, можливо, підтримає", - сказав він на брифінгу в понеділок, 28 липня.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: зарплаті, депутатам і членам Кабміну, надбавки, Яценюк, єдиного соцвнеску | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]