Чт, 2024-03-28, 14:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:20
Депутати за сім місяців "налітали" на 6 мільйонів гривень
Інші останні Економічні новини
До закінчення року ще чотири місяці, а деякі народні депутати вже перевищили свої річні ліміти на перельоти. За підсумками перших семи місяців 2013-го нардепи налітали на 6,3 млн гривень. Про це пишуть "Вести".

"Свобода", яка вперше потрапила до парламенту, на перельотах не економить. "Свободівець" Михайло Блавацький, який очолив рейтинг з польотів, до 1 серпня "налітав" по Україні на суму втричі, ніж апарат Ради рекомендує витратити за рік (26 800 гривень). На його рахунку 37 поїздок, які обійшлися бюджету у 83851 гривень. Але нардепа це не бентежить.

За його словами, всі поїздки пов'язані тільки з роботою, а тому він не збирається економити. "Я літаю по 2-3 рази на тиждень, в основному в Донецьк і Миколаїв, оскільки я є куратором від партії по цих областях. Буваю і в Одесі. То що, мені пішки туди ходити? Потягів я взагалі не визнаю", - коментує парламентар.

Скільки коштує квиток, наприклад, з "Борисполя" до Львова, він теж не знає. Нардеп вважає, що не бачить нічого страшного в тому, що він витратив стільки грошей на перельоти, оскільки, за його словами, загальний ліміт, який виділяється на кожну фракцію, "Свобода" ще не перевищила. Його колега по "Свободі" Руслан Кошулинський опинився на третьому місці. За словами Блавацького, у Кошулинського, як у віце-спікера, дуже багато поїздок по всій Україні, до того ж "він родом зі Львова і літає туди".

Вадим Колесніченко (четверте місце) вважає, що потрібно заощаджувати не на кількості поїздок, а на ціні квитків: "Щоб ​​знизити вартість перельотів, потрібно запустити на ринок лоу-кости, оскільки зараз квитки по Україні дорожчі за квитки у Європу".

Сам він літає не тільки на свій округ у Крим, а й по всій Україні. "Я зустрічаюся з виборцями, часто їжджу на зустріч зі студентами і не збираюся припиняти ці зустрічі", - зізнався Колесніченко.

"Батьківщина" теж не відстає від колег. У другу п'ятірку потрапив Андрій Сенченко, у якого на рахунку 47 поїздок: "За рік у мене виходить 104 поїздки, щотижня я літаю до Сімферополя і назад. Але я не зрозумію, які претензії, обмежень по польотах для депутатів за законом немає. Але я помітив, що апарат ВР дописує нардепам кількість поїздок. Торік так було, наприклад, щодо мене й Олександра Єфремова".

Соратник Сенченко, Юрій Одарченко, який очолює київську організацію "Батьківщини" - також серед рекордсменів за кількістю поїздок. Їх у нього 70. Як пояснив він, крім інших робочих поїздок по країні, він багато разів їздив до Харкова, до Юлії Тимошенко.

За словами ударівця Павла Розенка (2 поїздки на 916 грн), відстежити, витрачають нардепи казенні гроші на робочі поїздки чи на особисті, практично неможливо. "Контролем ніхто не займається, навіть якщо у депутата "перевитрата", його не можуть ніяк покарати. Максимум, що можна зробити, - вказати, якщо був замовлений бізнес-клас замість економкласу, який оплачує бюджет (за бізнес - доплата)", - розповів він.

Глава регламентного комітету, "регіонал" Володимир Макеєнко пояснив, що закон про статус нардепа не обмежує пересування по країні коштом бюджету. "Перельоти - взагалі не та стаття, на якій потрібно економити. Мені пощастило, я закріплений за Печерським районом від фракції, куди їздити не потрібно, і за Черкащиною, куди їжджу на авто. Але ж у деяких округи далеко. Краще урізати статті, що стосуються відпочинку (депутати майже не користуються санаторіями Ради) і житла (витрати на готелі занадто високі, можна знімати житло дешевше). Але фактично "переліт" одних компенсується "недольотом" інших. Якщо у нас у фракції виїзні засідання, ми наймаємо чартер. Коли літали, наприклад, на день народження президента, замовляли літак у нашого однопартійця Владислава Богуслаєва ("Мотор-Січ")", - розповів він.

Як видно, депутати готові до численних перельотів - усе ж не в Раді засідати. Протягом другої сесії лише 111 парламентарів не пропустили жодного засідання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: сім місяців, 6 мільйонів гривень, налітали, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]