Сб, 2024-04-20, 09:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:42
Держзакупівля "золотої" картоплі - донецький чиновник подає в суд на журналіста
Інші останні Економічні новини

Начальник управління освіти Донецької міськради Валентин Лактіонов подає в суд на журналіста, який написав матеріал про тендерні закупівлі харчів для шкільних їдалень за завищеними цінами. Про це він повідомив на прес-конференції, пише "Донецк.Комментарии".

Наприкінці січня 2012 року видання "Донецьк.Коментарі" написало, що управління освіти Донецької міськради через тендери закупило для шкіл картоплю по 6,60 грн за кілограм, тоді як ринкова ціна її становила 2-3 грн за кг.

На думку Лактіонова, в донецьких ЗМІ піднялася хвиля "істерії і провокацій" у зв'язку з матеріалом.

"Один шановний або, напевно, нешановний автор написав. Я просив його ознайомитися з цим питанням. Він не побажав ознайомитися. Не бажає - значить, будемо з'ясовувати в суді, чому він використовує моє прізвище", - заявив Лактіонов.

Разом з тим він підкреслив, що не є в даний час головою тендерного комітету, проте довіряє його співробітникам. Прізвище журналіста чиновник називати відмовився.

Зауважимо, тендерні "неточності", з якими держструктури закуповують що-небудь за ціною, яка в рази перевищує ринкову, в Україні не рідкість. Наприклад, уже цьогоріч повідомлялося, що запорізькі чиновники також годують школярів "золотими" продуктами. Чиновники Донбасу не відстають у питанні "геніальних" тендерних закупівель. У місті Слов'янську, наприклад, далекоглядно закупили картоплю для шкіл по 9 гривень за кіло. Це тоді як фермери через надзвичайні врожаї продавали "бульбу" по 60 копійок. На ринку картопля тоді коштувала близько 2-3 грн.

Раніше експерти підрахували, що під час держзакупівель до 15% усього держбюджету осідає у кишенях чиновників.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1087 | Додав: adminA | Теги: Держзакупівля золотої картоплі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]