Пт, 2024-04-19, 13:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
Десять "швидких" посол Канади передав Україні: збирали всією країною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Посол Канади в Україні Роман Ващук передав десять автомобілів швидкої допомоги представникам медичних закладів з різних областей України, які були придбані за кошти канадських благодійників.

Як повідомляє Укрінформ, урочиста церемонія передачі відбулась у п'ятницю, 27 січня, на Михайлівській площі в рамках святкувань з нагоди 25-ї річниці канадсько-українських дипломатичних відносин.

"Кошти на ці "швидкі" були зібрані по всій Канаді, підготувати до українських стандартів їх допомагали у п'яти провінціях. Свої зусилля до цього доклали сотні людей з громадянського суспільства, провінційних урядів і федерального уряду. "Швидкі" призначені для лікарень від Луганська до Чернівців, тобто зі сходу на захід, знову ж таки, як і в нас від заходу на схід збиралися кошти на них. Тож це подарунок всієї Канади для всієї єдиної України", - наголосив Ващук.

Він розповів, що загальна вартість автомобілів швидкої допомоги становить близько 400 тисяч доларів, вони не довго були в користуванні та повністю відновлені канадськими компаніями, тож Ващук висловив надію, що вони ще довго слугуватимуть українцям.

"Ми вчимося на власних ініціативах і на власних помилках. Коли перші "швидкі" приїхали десь два роки тому, був зроблений цілий список зауважень, як їх краще адаптувати, зокрема електричні системи, підключення кисню тощо, оскільки в Україні і Північній Америці ці системи різняться. Цього разу це вже було враховано і технічно виконано", - зазначив посол.

Як повідомлялося на церемонії, з десяти переданих автомобілів швидкої допомоги три машини, оснащені додатковим аварійно-рятувальним обладнанням, надійдуть у Сєверодонецьк Луганської області, чотири автомобілі поїдуть до центральних районних лікарень Харківської області у міста Первомайськ, Валки, Близнюки та Барвінкове, де розпочинається проект надання базової медичної допомоги найбільш вразливим категоріям населення з допомогою мобільних бригад. І ще три автомобілі швидкої допомоги надійдуть у дитячі лікарні Тернополя, Чернівців та Львова.

Нагадаємо, в січні Канада відправила в Україну 11 тонн гуманітарної допомоги.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: україна, посол Канади, десять швидких | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]