Пт, 2024-04-19, 06:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
Десятки солдатів сирійські повстанці взяли в полон
Інші останні Новини світу

Сирійські повстанці взяли в полон кілька десятків військовослужбовців урядової армії під час бою за два блок-пости в провінції Ідліб на північно-заході країни, повідомляє Lenta.ru.

Згідно цієї інформації, бій почався і на третьому блок-посту, проте його наслідки поки точно не відомі.

Зараз повстанці зайняті підрахунком втрат - своїх і противника, а також перераховують взятих у полон солдатів і офіцерів урядової армії.

Напад стався на третій день після оголошення Вільною армією Сирії одностороннього перемир'я. Повстанці заявили про припинення вогню 30 грудня і пообіцяли його дотримуватися під час роботи місії спостерігачів від Ліги арабських держав.

Спостерігачі, які працюють, переважно, в містах, тим часом повідомили, що урядова армія відвела свої підрозділи із центрів населених пунктів. Війська при цьому не пішли до казарм, а залишилися стояти на околицях.

За даними ЛАД, у містах ще залишається багато снайперів, подекуди точаться перестрілки, які становлять велику небезпеку для місцевих жителів.

В останні тижні ситуація в країні різко загострилася, в Хомсі, Ідлібі та ряді інших провінціях і населених пунктах тривають справжні бої, в яких урядові сили часом зазнають поразки. За цих умов президент Сирії Башар Асад запросив до країни міжнародних спостерігачів і, як очікується, незабаром оголосить про появу в країні нового уряду.

ЛАГ відкликає спостерігачів з Сирії, оскільки їх діяльність неефективна

Сирійських військових вивели з міст країни, але на їх околицях ще чути стрілянину і є небезпека потрапити під вогонь снайперів, повідомив місцевим ЗМІ у понеділок глава Ліги арабських держав (ЛАД) Набіля аль-Арабі.

Як повідомлялося, консультативна рада ЛАД закликала у неділю голову організації терміново відкликати спостерігачів із Сирії, оскільки їх "неефективна діяльність" служить прикриттям для режиму президента Башара Асада, передає "Інтерфакс-Україна".

"Насильство в Сирії триває навіть з присутністю в країні спостерігачів", - заявив глава ради Алі ас-Салем аль-Декбас. - Однак їх робота в країні дає режиму легальне прикриття в очах міжнародного співтовариства".

У зв'язку з цим рада закликала Набіля-аль-Арабі скликати екстрене засідання ЛАД і прийняти рішення про відкликання спостерігачів.

Робота спостерігачів ЛАД в Сирії викликала крайнє невдоволення Заходу і опозиціонерів, оскільки після відвідин міста Хомс вони не виявили серйозних порушень з боку сирійської влади, а також заявили про наявність в місті збройних угруповань опозиціонерів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1104 | Додав: adminA | Теги: солдатів сирійські повстанці взяли | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]