Вт, 2024-04-16, 16:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:17
Десятки тисяч людей у Відні вийшли на протест проти 12-годинного робочого дня
Інші останні Новини Європейського Союзу

У столиці Австрії Відні десятки тисяч людей протестували проти планів уряду ухвалити зміни до трудового законодавства, які уможливлять запровадження роботодавцями 12-годинного робочого дня без підвищеної оплати праці.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Окрім можливого подовження робочого дня до 12 годин, австрійський уряд консерваторів та правопопулістів збирається також дозволити встановлення роботодавцями 60-годинного робочого тижня без підвищеної оплати праці.

Утім, працівникам дозволять відмовлятися працювати понад 10 годин на день без зазначення причин. Відповідні зміни до законодавства австрійський парламент планує ухвалити вже 5 липня.

Австрійські профспілки виступають категорично проти планів уряду та вимагають від нього винести це питання на референдум.

За даними австрійської поліції, у демонстрації взяло участь близько 80 тисяч людей. Організатори заявляли про участь у заході від 170 до 200 тисяч осіб

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 899 | Додав: adminA | Теги: Протест, десятки тисяч людей, Відень, 12-год, Робочий день | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]