Пт, 2024-03-29, 00:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:16
Детоксикаційні ванни для ніг, або нове шарлатанство на основі «чудодійних» властивостей води
Інші останні Медичні новини
На перший погляд дія ванночок виглядає просто фантастичною, принаймні для пересічного споживача, не обтяженого науковими знаннями. Ви занурюєте ступні у ванночку з водою, в якій розчинені спеціальні мила чи солі, ванночка починає працювати, і через кілька хвилин ви помічаєте разючі зміни у воді, що ополіскує ваші ноги. Ефекти бувають різні: виділення бульбашок газу, поява брудних плям на поверхні води, зміна кольору води. Звичайно після таких ефектів клієнт мимоволі оцінює виведення «шлаків» і «токсинів» з його організму та починає вірити в те, що ванночка допомагає поліпшити самопочуття.

Як завжди, ефективність дії таких ванночок, як і інших диво-приладів доводять різними неіснуючими приладами, наприклад електродермальним скринером та ін. Рекламні тексти про ванночки аж рясніють дивними, не коректними висловами: «...Пристрій збалансовує енергетичні меридіани через біозарядження. Комплексні енергетичні поля пристрою через воду перепрофілюють енергетичне поле організму. Дія виявляється в очищенні від токсинів і нуклеїнових відходів як усередині клітин, так і зовні їх мембран…»

Спеціалісти науково-аналітичної лабораторії Науково-сервісної фірми «ОТАВА» займаються різноманітними біологічними та хімічними аналізами та дослідженнями. Вони дослідили, що насправді являють собою детоксикаційні ванни для ніг і як вони працюють. Висновки дослідження можна знайти в розгорнутій науковій статті на www.labprice.ua , а ми коротко розглянемо основні пункти аналізу.

Про дію ванночок з наукової точки зору.

Якщо розглянути хімічну природу токсинів та їх фізичні властивості, то дія детоксикаційних ванночок одразу стає сумнівною. Так, за невеликим винятком, усі справжні токсини зазвичай безбарвні! Більшості токсинів не заряджені. А якщо деякі токсини й мають заряд - то не всі однаковий, і якби прилад реально працював, то одні з них під дією струму «виходили б» з організму, а інші, навпаки, «заглиблювалися».
Розглянувши основи фізіології, можна зробити важливий висновок, що виведення з організму шкідливих речовин – передусім функція нирок, а вже потім - пор шкіри. І таке виведення ефективніше було б проводити з усієї поверхні шкіри, а не з її незначної частини.

Як насправді працює детоксикаційна ванна для ніг?

У ванночці знаходиться вода із солями та, можливо, якимись іншими речовинами. Між двома електродами, зануреними в ту ж посудину, пропускається слабкий струм. Електроди можуть бути виготовленими з міді, нікелю, заліза чи їх сплавів. Під час проходження струму відбувається електроліз розчину, а електроди частково розчиняються, надаючи воді певного кольору: синього (мідь), жовтого, бурого (залізо), зеленого (нікель). Деякі безбарвні речовини можуть добавлятися до розчину і додатково посилювати колір. Під час електролізу виділяються і бульбашки газу. Якщо у ванночці знаходиться «англійська сіль» – виділяються кисень і водень, що разом становлять вибухонебезпечну суміш. А якщо використовувати звичайну кухонну сіль, то виділятимуться водень і дуже отруйний хлор, який спричинює опіки слизових покриттів тіла.

Тож використання ванночок не приносить ніякої користі, і навіть може нанести шкоду здоров’ю. І ми переконані, що подібні процедури у спа-салонах найкраще очищають не організми клієнтів, а їхні гаманці! 
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 1112 | Додав: Юля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]