Чт, 2024-04-25, 08:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:21
Дієтологи визнали шоколад найкращим засобом для схуднення
Інші останні Новини світу
У серії експериментів іспанські науковці довели, що вживання великої кількості шоколаду є одним з кращих способів, щоб схуднути, тим самим вони підтвердили озвучену раніше теорію. Про це пише FederalPost.

Дослідники вивчили дієти і спосіб життя 1500 здорових підлітків у віці від 12 до 17 років в дев'яти європейських країнах, включаючи Іспанію і Великобританію. Вони виявили, що люди, які зізналися, що їдять велику кількість шоколаду, в середньому мали набагато нижчий рівень жиру по всьому тілу.

Зокрема у них не було жирових відкладень в ділянці живота - незалежно від того, вели вони активний спосіб життя чи сиділи на дієті. Також було встановлено, що шоколад справляє позитивний вплив на кровообіг, артеріальний тиск і здоров'я серця.

Дослідження з Університету Гранади підтвердили висновки, до яких раніше прийшли вчені з Університету Каліфорнії, які заявили, що ті, хто регулярно їсть шоколад, мають менше жиру в організмі. Це може бути пов'язано з тим, що тоді як шоколад містить більше калорій, ніж багато інших продуктів, він стимулює обмін речовин, тим самим не даючи жиру відкладатися.

Крім того, як показало недавнє опитування, 86% тих, які худнуть і які насолоджувалися своїми улюбленими ласощами, успішно схудли.

Джанет Алліот, експерт-дієтолог з компанії Nutracheck, яка замовила дослідження, зазначила: "Великі дослідження показали, що дієти з вилученням шоколаду набагато частіше приречені на провал".

Попередні дослідження показали, що люди, які сидять на дієтах, котрі повністю вилучають ласощі, такі як шоколад, вино та печиво, з більшою ймовірністю набирають вагу, бо "компенсують" калорії, споживаючи більше інших продуктів.

Інше нещодавнє дослідження, проведене в Кембріджському університеті, виявило, що люди, які вживають шоколад щодня, на 29% рідше страждають від інсульту і на 37% від серцевих захворювань, ніж ті, хто його уникає.

Вся річ у флавоноїдах, що містяться в какао-бобах, - ключовому інгредієнті шоколаду. Ці флавоноїди (також міститься в чаї та червоному вині) діють як антиоксиданти, які допомагають поглинати надлишок клітинного пошкодження вільними радикалами.

Як правило, що вищий вміст какао, то більше флавоноїдів і більше користі для здоров'я. Темний шоколад з 40% какао містить уп'ятеро більше флавоноїдів, ніж білий, і вдвічі більше, ніж молочний.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 880 | Додав: nowyny | Теги: для схуднення, шоколад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]