Пт, 2024-03-29, 16:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:03
Діячам культури і мистецтва, зокрема режисеру Сенцову, Порошенко присвоїв стипендії
Інші останні Культурні новини

Президент України Петро Порошенко своїм указом присвоїв довічні та дворічні стипендії видатним діячам культури і мистецтва, інформує прес-служба глави Української держави.

В переліку осіб, які відтепер отримуватимуть дворічну стипендію, також є і кінорежисер Олег Сенцов 1976 року народження, що нині перебуває в слідчому ізоляторі "Лефортово" (Москва, Росія).

Нагадаємо, Сенцов був затриманий співробітниками ФСБ в анексованому Росією Криму в травні 2014 року. Слідчі вважають, що він організував підпали в сімферопольському відділенні "Единой России" й офісі організації "Российская громада", брав участь у підготовці вибуху біля пам'ятника Леніну в Сімферополі. В середині квітня Сенцову висунули зобвинувачення в незаконному зберіганні зброї.

Слідство також вважає, що Сенцов організував для цих дій терористичну групу. За його версією, окрім Сенцова, до неї входили ще три людини: Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній. Афанасьєв і Чирній нібито надали зізнавальні свідчення і, уклавши угоду із слідством, були засуджені на 7 років позбавлення волі кожен. Кольченко нині утримується у московському СІЗО "Лефортово", 5 травня суд відхилив апеляційні скарги на арешт Сенцова і Кольченка.

6 травня суд продовжив арешт Сенцову до 11 липня.

Європейська кіноакадемія раніше звернулася до президента РФ Володимира Путіна з закликом пояснити ситуацію з затриманням кінорежисера. Підписи під зверненням поставили близько 20 діячів культури і мистецтва, серед них Аугустін і Педро Альмодовари, Анджей Вайда, Вім Вендерс, Кшиштоф Зануссі, Даніель Ольбрихський.

Крім того, на останньому Каннському кінофестивалі багато акторів і режисерів теж вимагали звільнити Сенцова. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: стипендії, діячам культури і мистецтва, Порошенко, режисеру Сенцову | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]