Чт, 2024-03-28, 12:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:00
"Динамо" проти головного конкурента. "Металіст" і "Дніпро" без права на помилку
Інші останні Спортивні новини

Сьогодні три українські команди зіграють свої матчі у другому турі групового раунду Ліги Європи.

В минулому турі «Динамо», «Металіст» та «Дніпро» на трьох заробили лише три бали, тому сьогодні українські вболівальники чекають набагато кращих результатів. Особливо це стосується харків’ян та дніпропетровців, які програли свої перші матчі і не мають сьогодні права на помилку не тільки з огляду заборгованості перед фанатами, а й з турнірної точки зору.

«Динамо» - «Стяуа» - 20:00, Київ, «Олімпійський», арбітр - Роберт Шергенхофер (Австрія)

«Динамо» - єдина команда, до якої немає жодних претензій після першого матчу в Лізі. Кияни легко розібралися на виїзді з «Ріу Аве» 3:0, підтвердивши, що є одними з головних фаворитів у своїй групі.

Сьогодні ж команді Реброва доведеться зіграти проти, можливо, головного конкурента – румунського «Стяуа». Бухарестська команда свій матч у першому турі провела ще більш впевнено ніж «динамівці». Румуни просто-таки познущалися над «Ольборгом» 6:0, що стало рекордом турніру. «Стяуа» - стала першою командою, якій вдалося забити шість голів у одному матчі Ліги Європи. А данці, до речі, у цьому сезоні претендували на участь у Лізі чемпіонів, але зупинилися за крок від головного клубного турніру, пропустивши туди АПОЕЛ. Добре йдуть справи у «Стяуа» й у внутрішньому чемпіонаті. Незважаючи на нічию в минулому турі з «Астрою», «червоно-сині» продовжують лідирувати після 9 турів.

«Динамо» та «Стяуа» добре знайомі між собою. Сьогоднішня очна зустріч стане уже шостою в історії цих команд. Причому статистика говорить не на користь «Динамо» – «Стяуа» програв киянам лише раз. Не оминули «динамівців» і кадрові проблеми. В кубковому матчі проти «Карпат» серйозної травми зазнав Макаренко і тепер хавбек повернеться в гру не раніше 2015 року.  Зате є й хороші новини - наставник «Динамо» знову може розраховувати на Хачеріді та Велозу.

«Локерен» - «Металіст» - 20:00, Локерен, «Дакнам», арбітр - Штефан Штудер (Швейцарія)

В Бельгії сьогодні зустрінуться невдахи першого туру у квартеті L. «Металіст» зазнав прикрої поразки на «Арені Львів» від «Трабзонспора» а «Локерен» поступився «Легії». Зайве нагадувати важливість трьох очок у сьогоднішній зустрічі. Нічия навряд чи сьогодні влаштує когось із суперників, а поразка взагалі може поставити під великий сумнів подальші перспективи у турнірі.

Ще рік тому «Металіст» міг би бути беззаперечним фаворитом у грі з «Локереном», але сьогодні все змінилося. Команда Рахаєва зараз перетворилася із одного з грандів українського футболу у середняка. «Жовто-сині» займають лише 10-ту сходинку, не знаючи смаку перемог уже три матчі поспіль. А якщо додати ще й поразку від турків, то ситуація виглядає вкрай складною. З огляду на всі проблеми, матч у Бельгії обіцяє бути важким, але водночас успіх у ньому може стати ковтком свіжого повітря для харківської команди і повернути їй впевненість. Зрештою «Локерен» - далеко не бельгійський гранд і повинен бути по зубах навіть такому «Металісту». Головний козир «Локерена» - впевнена гра на домашній арені, де бельгійці в цьому сезоні ще не програли жодного матчу, і відсутність у складі харківської команди травмованих Жажа, Ребенка та Торреса.

 «Сент-Етьєн» - «Дніпро» - 22:05, Сент-Етьєн, «Жоффруа Гішар», арбітр - Александру Тудор (Румунія)

Після матчу з «Інтером» на «Дніпро» чекає поєдинок зі ще однією командою з топ-чемпіонату. Однак цього разу набагато скромнішою – французьким середняком «Сент-Етьєном».

«Сент-Етьєн», як і «Локерен», дуже успішно грає в домашніх матчах. З 13 останніх поєдинків на «Жоффруа Гішар» у єврокубках «зелено-білі» програли лише одного разу. Щодо ситуації в чемпіонаті, то тут «Сент-Етьєн» у двох останніх турах втратив очки – програв «Марселю» та зіграв унічию з «Бордо». А от «Дніпро» вперше в сезоні вийшов на першу сходинку чемпіонату.

Обидві команди перед матчем зіткнулися з кадровими проблемами. У французів вибув з ладу капітан Лоїк Перрен. У дніпропетровців втрата не менша – через дискваліфікацію гру пропустить Руслан Ротань. Натомість оговтався від травми лідер «Дніпра» Євген Коноплянка, проте невідомо чи Мирон Маркевич ризикне поставити Євгена з перших хвилин.

Олег Телюк

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: динамо, головного конкурента, Металіст і Дніпро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]