Пт, 2024-03-29, 08:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:24
Дипконфлікт довкола Тейшейри: посли країн ЄС цілком солідарні з ним
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Посли країн-членів ЄС в Україні висловилися на підтримку голови представництва ЄС Жозе Мануела Пінту Тейшейри у зв'язку з заявами з боку українського МЗС.

Про це йдеться у заяві послів, текст якої наводить представництво ЄС на прохання послів ЄС, акредитованих в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Посли держав-членів Європейського Союзу, акредитовані в Україні, висловлюють цілковиту солідарність з головою представництва ЄС в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою", - сказано в заяві.

Посли також "вітають заяву речниці Високого представника/віце-президента Кетрін Ештон, в якій стверджується, що він надалі має цілковиту довіру Європейського Союзу, її підтримку та підтримку Європейської служби зовнішньої дії".

Нагадаємо, Тейшейра звинуватив Україну у "використанні вибіркового правосуддя в політичних цілях" і заявив, що президент Віктор Янукович "не виконав обіцянок щодо боротьби з корупцією і проведення реформ".

На цьому ґрунті у МЗС висловили невдоволення представником Євросоюзу Тейшейрою і викликали посла Євросоюзу в Україні на бесіду.

ЄС категорично відкидає звинувачення на адресу глави представництва Єврокомісії в Україні з боку Міністерства закордонних справ України.

Брюссель прокоментував заяву українського МЗС з критикою на адресу Тейшейри, назвавши дії Києва "невиправданою і необґрунтованою атакою". Експерти зазначають, що в результаті протистояння в програші залишилася Україна. Між тим з'явилась інформація, що проти Тейшейри міністерство почало інформаційну війну. Проте бажання МЗС про відставку пана Тейшейри незабаром буде виконано - влітку посол покине Київ в рамках ротації.

У свою чергу міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що цей конфлікт є нормальною практикою і "обміном думками".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: Дипконфлікт довкола Тейшейри: посли | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]