Пт, 2024-03-29, 13:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Диверсанта, який мав обстріляти сигнальними ракетами посольство Польщі, СБУ затримала. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Працівники Служби безпеки України затримали викладача, який співпрацював із російськими спецслужбами. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Згідно з повідомленням, головне слідче управління СБУ розслідує кримінальне провадження  за ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України стосовно громадянина України, який був завербований російськими спецслужбами та погодився за грошову винагороду вчиняти дії проти України.

Повідомляється, що 59-річний киянин, професор одного зі столичних вишів, був завербований співробітником ФСБ РФ ще у 2005 році - під час поїздки до Москви. Зв'язок зі своїм куратором з іноземної спецслужби на ім’я «Олександр В’ячеславович» «законсервований» агент здійснював через мобільний телефон.

За свідченнями затриманого, на початку травня цього року він отримав завдання у день виборів президента  України з метою перешкоджання підрахунку голосів  пошкодити кабель електромереж та знеструмити адмінбудівлю ЦВК. Правоохоронці, які вжили підвищених заходів безпеки на  цьому об’єкті, не допустили вчинення диверсії.

У подальшому завербований російською спецслужбою громадянин отримав чергове завдання від ФСБ вчинити провокацію 28 червня  - у День Конституції. Він мав здійснити обстріл сигнальними ракетами будівлі Посольства Республіки Польща у центрі Києва та підкинути на місце злочину символіку «Правого Сектора» з метою дискредитації цієї  організації.  Зі слів професора, російські керівники  пообіцяли йому за це три тисячі євро.

Як раніше повідомлялося, СБУ скерувала до суду обвинувальні акти щодо двох іноземців та вісьмох громадян України за шпигунство, терористичну діяльність, сепаратизм та масові заворушення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: СБУ. ВІДЕО, диверсанта, посольство Польщі, сигнальними ракетами | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]