Чт, 2024-03-28, 13:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:34
Диверсанти намагалися зайти до тилу сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу внаслідок бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції на сході України поранення дістали троє військовослужбовців Збройних сил України, загиблих немає, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Унаслідок бойових дій загиблих серед лав Збройних сил України немає, троє дістали поранень", - сказав Лисенка на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Водночас, за його словами, один військовослужбовець загинув і ще четверо зазнали поранень унаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами. "Однак один військовослужбовець загинув, ще четверо дістали поранень у результаті необережного поводження з вибухонебезпечними предметами. Це сталося в Костянтинівському районі Донецької області", повідомив Лисенко.

Спікер АТО також поінформував, що на Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші відразу в кількох місцях - в Сизому, Станиці Луганській і в Трьохізбенці.

На Донецькому напрямку тривають активні бойові дії під Авдіївкою; на інших ділянках фронту тихо.

На Маріупольському напрямку бойові дії вчора велися на ділянці фронту Красногорівка - Новотроїцьке. Окупанти застосовували зенітні установки і БМП. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку було зафіксовано 7 ворожих обстрілів.

Розвідка фіксує чергові втрати в частинах "армійських корпусів" окупаційних військ РФ на Донбасі

Розвідка фіксує чергові втрати в частинах та з’єднаннях "армійських корпусів" російських окупаційних військ на Донбасі. Як повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони, розміщеному на сайті відомства "зафіксовано чергові втрати в частинах та з’єднаннях 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ".

Зокрема, 18 травня цього року внаслідок підриву на власному мінному полі у районі Дебальцевого загинув один та поранено чотирьох військовослужбовців розвідувальної роти 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК, які намагались зайти в тил сил АТО у складі диверсійно-розвідувальної групи", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними розвідки, 19 травня поранено трьох військовослужбовців зі складу 11-ї окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го АК та 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК.

Крім того, у районі промислової зони Авдіївки зафіксовано вихід диверсійно-розвідувальної групи бойовиків.

"У районі промислової зони Авдіївки противник здійснював інтенсивний обстріл сил АТО, у т.ч. із використанням 82- та 120-міліметрових мінометів. У зазначеному районі помічено вихід диверсійно-розвідувальної групи", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, минулої доби бойовики 15 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

За даними штабу, за минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військових загинули, ще двох поранено. За даними розвідки, Росія за тиждень перекинула на Донбас 10 бойових броньованих машин, 12 самохідних артилерійських установок "Акація" та понад 100 тонн боєприпасів. Також Росія продовжує постачати озброєння, паливно-мастильні матеріали, техніку, а також найманців на окуповану територію.

При цьому в Генштабі заявляють, що на даний момент на сході України спостерігається активізація переміщення російських терористичних військ, але передумов до масштабного наступу немає.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, диверсанти, Тил | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]