Вт, 2024-03-19, 05:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:03
Диверсійно-підривну групу на Луганщині під керівництвом росіянина СБУ ліквідувала
Інші останні Кримінальні новини

Служба безпеки України попередила вчинення на території Луганської області низки терористичних актів, ліквідувавши диверсійно-підривну групу під керівництвом громадянина РФ. Група готувала теракти на об'єктах інфраструктури регіону.

Як повідомляє прес-служба СБУ, встановлено, що громадянин Росії, 1963 року народження, на прізвисько "Москва" в травні цього року створив диверсійно-підривну групу, яка входила до складу одного з бандформувань так званої "ЛНР".

За свідченнями місцевих жителів, її члени забезпечували "порядок і законність" при проведенні в травні так званого "референдуму", вербували місцевих жителів для участі в бойових діях в Слов'янську на стороні терористів.

У липні "Москва" разом зі своїми спільниками - громадянами України "Бородою" і "Чехією", артилерійським фугасом підірвали міст в районі села Підгорівка Старобільського району. Після скоєння цієї зухвалої диверсії терористи втекли до Росії.

На початку вересня "Москва" повернувся на Луганщину із завданням від своїх російських кураторів здійснити серію терористичних актів відразу в декількох районах Луганщини з метою дестабілізації ситуації в регіоні для підтримки незаконних військових формувань "ЛНР" і російських військ.

4 вересня озброєний терорист був захоплений спільною групою СБУ і бійців "Айдару" під час підготовки теракту. В особистих речах "Москви" були знайдені снайперська гвинтівка з оптичним прицілом, близько 20 магазинів з патронами для зброї різної модифікації, гранати РГ-42, російські рублі, наркотики, а також паспорт громадянина РФ.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Також СБУ затримала інформаторів терористів "ДНР" з Волновахи і Краматорська.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: диверсійно-підривну групу, Луганщині, росіянина, СБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]