Чт, 2024-04-25, 00:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:42
Дизайнер створив літаючу комп'ютерну мишу
Інші останні Новини світу науки і технологій
Російський промисловий дизайнер Вадим Кібардін, що живе в Празі, створив бездротову мишу, що літає, під назвою Bat. Пристрій є комп'ютерним маніпулятором, який в робочому стані не торкається поверхні столу і висить на відстані від неї, пише ІТАР-ТАСС.

Миша створена насамперед для боротьби з тунельним синдромом - частим захворюванням в активних користувачів, зумовленим стисненням нерва між кістками і сухожиллями м'язів зап'ястя.

Bat складається з двох частин: платформи і безпосередньо самого маніпулятора. На підставці розміщено магнітну котушку, друга магнітна котушка розташована у маніпуляторі, чим обумовлена його кільцеподібна форма.

Магнітне поле забезпечує положення маніпулятора у повітрі. У вільному стані відстань від маніпулятора до платформи становить 4 см, під навантаженням, тобто коли користувач кладе руку на нього, відстань зменшується приблизно до 1 см.

Габарити платформи становлять 240 х 240 х 20 мм, маніпулятора - 135 х 145 х 40 мм. Вага всього комплекту - 2 кг. Пристрій виконаний з пластика і живиться від електричної мережі.

За словами представників дизайнерської студії, робочий прототип пристрою був створений у співпраці з партнерами у Нідерландах і Китаї. На доопрацювання прототипу та дослідження ринку перед початком комерційного виробництва піде близько року. Конкретні плани з випуску новинки на споживчий ринок і точні терміни не називаються.

Зовсім нещодавно інженери з Університетського коледжу Лондона створили комп'ютер, здатний "вилікувати" самого себе. У його основі лежить інтелектуальна система, яка самостійно перепрограмується, якщо знайде помилку.

21 лютого повідомлялося, що у майбутньому комп'ютерну мишу замінить диригентський 3D-наперсток.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1068 | Додав: adminA | Теги: дизайнер, літаюча комп'ютерна миша | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]