Чт, 2024-04-18, 12:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:15
Для банків Нацбанк розробив методичні рекомендації по роботі з боржниками-фізособами
Інші останні Економічні новини

Національний банк України (НБУ) розробив методичні рекомендації для банків із роботи з боржниками-фізичними особами, які опинилися у скрутному фінансовому становищі.

Як повідомив НБУ на веб-сайті, правління НБУ від 21 липня ухвалило постанову №467 "Про схвалення Методичних рекомендацій щодо роботи банків з боржниками - фізичними особами, у яких виникли/можуть виникнути фінансові труднощі".

"Методичні рекомендації розроблені з метою переведення процесу переговорів між позичальниками, у яких виникли або можуть виникнути фінансові труднощі, і банками в площину конструктивного діалогу, результати якого дозволять обрати найбільш прийнятний для обох сторін варіант реструктуризації заборгованості", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, використання банками положень методичних рекомендацій у своїй діяльності сприятиме відновленню платежів за кредитами фізичних осіб, поліпшення стану їхнього обслуговування тими боржниками, в яких умовах економічної кризи скоротилися доходи.

"Дотримуючись положень Методичних рекомендацій банки зможуть зменшити обсяги проблемної заборгованості, запобігти виникненню нових непрацюючих (проблемних) кредитів, і, отже, збільшення ризиків своєї діяльності", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, документ розроблений за технічної допомоги Міжнародного валютного фонду (МВФ) і матимуть рекомендаційний характер, його положення банки можуть використовувати для вдосконалення власної нормативної бази.

НБУ, розробивши цей документ, виконав ще один із пунктів Меморандуму про економічну та фінансову політику, укладеного між Україною і МВФ, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, місія МВФ, працювала в Києві з 12 січня по 11 лютого 2015 року, досягла угоди на рівні персоналу з владою України про чотирирічну програму EFF обсягом SDR12,35 млрд (близько 17,5 млрд доларів).

Нова програма замість чинної дворічної stand-by в обсязі 16,67 млрд доларів передбачає також ширшу міжнародну фінансову підтримку. Враховуючи намір української влади провести консультації з міжнародними кредиторами про реструктуризацію боргу, щоб заощадити під час дії програми близько 15 млрд доларів, а також фінансову допомогу Україні зі сторони інших міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів у розмірі близько 7,5 млрд доларів, МВФ оцінює загальний обсяг фінансової допомоги протягом чотирьох років на рівні 40 млрд доларів.

Попередньою умовою схвалення програми радою директорів Фонду є ухвалення дворічного графіка підвищення енерготарифів для населення з одночасним збільшенням субсидій за рахунок підвищення рентних платежів з нафтогазовидобувних держкомпаній, які отримають право продавати свою продукцію за вищою ціною, внесення поправок до держбюджету-2015, пенсійне та банківське законодавство.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 815 | Додав: adminA | Теги: банки, Нацбанк, боржники-фізособи, Методичні рекомендації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]