Сб, 2024-04-20, 11:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:49
Для дискредитації Порошенка перед виборами Коломойський використовує іноземні ЗМІ - Washington Times
Інші останні Політичні новини

Коломойський використовує іноземні ЗМІ для дискредитації Порошенка перед виборами, - Washington Times

"Українські олігархи вміють створювати історії, підробляти документи і навіть проводити кримінальні розслідування".

Про це пише спеціальний кореспондент The Washington Times, експерт з країн СНД L Todd Wood у статті "Українські медіа-війни: олігархи борються за аудиторію перед виборами в Україні".

Автор зазначає, що в США останніми роками ЗМІ стали полем битви за владу. "Однак Україна з її неприборканою корупцією виявилася нульовою для цієї сучасної, несмертельної війни, оскільки олігархи, які володіють ЗМІ, намагаються сформувати реальність на місцях у Києві", - пише він.

Як приклад автор наводить фільм "Олігархи", підготовлений відділом розслідувань "Аль-Джазіри" на початку цього року. У фільмі описувалися спроби оточення Віктора Януковича повернути частину коштів, заморожених владою після того, як він покинув країну в 2014 році. Журналісти пояснюють, що бізнесмен Сергій Курченко (він же "Гаманець Януковича") перепродав ці активи депутату Верховної Ради України Олександру Онищенку і російському підприємцю зі встановленими злочинними зв'язками Павлу Фуксу (він же Фукс). Обидва вони, своєю чергою, намагалися "розморозити" активи, використовуючи свій імовірний вплив на президента Петра Порошенка.

Автор стверджує, що замовником фільму про корупцію став олігарх, який втік з України, Ігор Коломойський. На підтвердження тези про те, що за розслідуваннями "Аль-Джазіри" стоїть Ігор Коломойський, журналіст наводить той факт, що за кілька місяців до прем'єри фільму "Аль-Джазіри" на веб-сайті українського журналіста Олександра Дубинського, ведучого телеканалу "1+1", що належить Коломойському, вийшла стаття, в якій викладено основні тези фільму "Олігархи".

"Це приклад того, як олігархічні ЗМІ можуть намагатися впливати на думку на місцях", - наголошує журналіст.

Журналіст зазначає, що інвестиційна компанія ICU, з Валерією Гонтаревою як колишнім керівником, також стали об'єктом чорного піару і розслідувань "Аль-Джазіри" і зазначає, що за цими нападками також, найімовірніше, стоїть Ігор Коломойський, який намагається повернути 5 мільярдів доларів, не згаданих у фільмі "Аль-Джазіри".

"НБУ на чолі з Валерією Гонтаревої націоналізував найбільший комерційний банк країни "ПриватБанк". До моменту націоналізації "дірка" у фінансах банку, повністю контрольованого олігархом Ігорем Коломойським, становила понад $5 млрд. А Верховний суд Лондона заморозив понад $2,5 млрд, що належать пану Коломойському у зв'язку зі справою "ПриватБанку". Схоже, що тут є багато матеріалу для нового документального фільму, оскільки це історія, яка досі не зазнала значного розголосу", - зауважує автор.

За словами керуючого партнера ICU Костянтина Стеценка, політична боротьба в передвиборчий рік є основною причиною різних нападів, з якими стикаються ICU в Україні та в міжнародній пресі. Хоча деякі з колишніх співробітників ICU були ключовими фігурами нещодавніх українських реформ, він зазначає, що компанія не пов'язана ні з ними, ні з політикою.

"Одне можна сказати напевно: Україна, схоже, продовжить надавати безліч матеріалів для тих, хто хоче зробити хороший документальний фільм. З наближенням президентських виборів у березні 2019 року інформаційна війна тільки посилиться і в Україні, і в США", - резюмує автор.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: вибори, Washington Times, дискредитація Порошенка, Коломойський, іноземні ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]