Чт, 2024-03-28, 15:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:00
Для евакуації українців з Непалу споряджають літак. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

  Найближчим часом планується відправити український літак для евакуації громадян України з Непалу, де стався землетрус. Як повідомляє МЗС, місцем збору громадян України визначено консульство України в Непалі за адресою: House No. 122, Bhagwan Marg, Narayan Chour, Naxal, Kathmandu, Nepal.

"Для відновлення стабільного функціонування міжнародного авіаційного сполучення з Непалом знадобиться декілька днів. Інфраструктура Непалу, в тому числі дорожня, та громадські будівлі зазнали значних руйнувань", - зазначають при цьому у відомстві.

Про перебування громадян України в Непалі, необхідність екстреної допомоги або про інші обставини, що вимагають негайного реагування, українцям слід повідомляти посольству України в Індії за номером +918826297218, на електронну пошту emb_in@mfa.gov.ua; консульству України в Непалі за тел. +977-1-441-6544, +977-1-441-6767, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 (044) 238 16 57.

Консул у Непалі забезпечить проживання та харчування громадян України, якщо в них немає безпечного місця для перебування.

У будь-якому разі, у зв’язку із землетрусом у Непалі, МЗС рекомендує громадянам України невідкладно повідомити рідним в Україні, посольству України в Індії або на "гарячу лінію" в МЗС про своє місцеперебування та можливість зв’язку з ними, щоби в подальшому можна було здійснити безпечне повернення громадян в Україну.

Дипломати також просять людей повідомляти будь-яку інформацію про інших громадян України, які перебувають у Непалі.

"Наразі громадянам України необхідно неухильно дотримуватися вказівок місцевих органів влади, керівників рятувальних служб, командирів рятувальних загонів щодо заходів безпеки в районі стихійного лиха", - зазначають у МЗС.

"Рекомендується перебувати у безпечному місці, пересуватися тільки перевіреними маршрутами (в жодному разі не наодинці) та враховувати погодні умови і їхній прогноз. Просимо зважати на небезпеку сходження лавин, а відтак відмовитися від будь-якого переміщення у високогір’я", - наголошують у МЗС.

Для організації евакуації громадян України до Катманду, столиці Непалу, відряджаються працівники посольства України в Індії.

Нагадаємо, вранці 25 квітня, недалеко від Катманду стався землетрус магнітудою 7,9. Епіцентр землетрусу залягав менш ніж за 80 км від Катманду й на дуже невеликій глибині - близько 10 км. Поштовхи відчувалися очевидцями як "сильні" або "інтенсивні", що є однією з найсерйозніших характеристик за цією шкалою. Варто зазначити, що після основного поштовху Непал здригнувся від цілої серії афтершоків. Найбільший з них досяг магнітуди 6,7, передає Геологічна служба США.

За останніми офіційними даними, кількість загиблих – 3218 людей, постраждалих – 6538. Також близько 90 людей загинули в сусідніх країнах, зокрема в Індії та Китаї.

На Евересті внаслідок сходження лавин, спричинених землетрусом, загинуло щонайменше 17 осіб, понад 60 зазнали травм. "Наразі загалом у списках громадян України, які перебувають у Непалі, 149 людей. Із них на зв'язок поки що не вийшли 83", - сказав речник МЗС України Євген Перебийніс.

Українці серед загиблих наразі не зафіксовано.

89 громадян України в Непалі не вийшли на зв'язок, - МЗС

З 155 громадян України, які перебувають у зруйнованому землетрусом Непалі, на зв'язок не вийшли 89. Про це УНІАН повідомив представник МЗС України Євген Перебийніс.

Він сказав: "Останні дані - 155 осіб у списках, з них 89 поки що не вийшли на зв'язок".

За словами представника МЗС, люди "зв'язувалися різними способами - або з родичами, або з посольством, або з почесним консульством".

Перебийніс зазначив, що "кількість тих, хто не виходив на зв'язок, зменшується".

Він нагадав, що 26 квітня президент України Петро Порошенко доручив Міністерству оборони та Міністерству закордонних справ України підготувати літак, щоб забрати постраждалих українців додому.

"І зараз робота над цим триває", - підкреслив Перебийніс.

Водночас, за словами дипломата, МЗС України активно опрацьовує варіанти евакуації іншими шляхами.

"Зокрема, вдалося приземлитися там сьогодні польському літаку. Думаю, що кілька наших людей, можливо до десяти, можуть бути евакуйовані польським бортом до Делі сьогодні", - сказав Перебийніс.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1067 | Додав: adminA | Теги: літак. ВІДЕО, евакуації українців, непалу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]